Pogoršanje epidemiološke situacije u Brodsko-posavskoj županiji

Došlo je do daljnjeg pogoršanja epidemiološke situacije u Brodsko-posavskoj županiji, rekli su u subotu na konferenciji za novinare, pišu 24sata.

Naglasili su kako imaju 10 novooboljelih te da za dvoje njih ne znaju gdje su se zarazili.

Ovi podaci nisu konačni jer nisu gotovi svi nalazi. Ovi zaraženi imaju 300 kontakata.

– Neće svi biti testirani, nego ovisno o simptomima, a prioritet su medicinski radnici ili ako netko radi u domu za starije, ili u obitelji ima onkoloških bolesnika – rekli su.

– Jedna je osoba hospitalizirana sa sumnjom na COVID-19, u devedesetim godinama – rekao je ravnatelj Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod. Svi drugi su na kućnom liječenju s blagim simptomima.

– Jučer je uzeto 170 briseva, prekjučer 120, a u zadnjih pet dana oko 500 briseva, zbog čega molimo za strpljenje – kažu.

Od ukupnog broja oboljelih troje je medicinskih djelatnika na liječenju, a u županiji je oko 60 medicinskih djelatnika u samoizolaciji. Iz same bolnice 32 zdravstvena djelatnika su u samoizolaciji.

– Apeliram na zdravstvene djelatnike da je njihova radna pozicija takva da mogu lako dobiti i prenijeti virus. Pozivam mlade da razmišljaju o starijima. Očekivati je da će rasti porast broja hospitaliziranih. Ako možete izbjegavajte zdravstvene ustanove koliko to možete, rješavajte sve što možete telefonom. Dio pacijenata je otkriveno čak i prije nego su ušli u bolnicu – rekao je Benčević.

Što se tiče izbora koji će se održati u nedjelju iz Stožera kažu kako se treba pridržavati svih mjera.

– Odgovornost je na pojedincu. HZJZ je preporučio mjere, DIP je te mjere poslao biračkim odborima. Poštujte mjere i preporuke – poručili su.

Facebook Komentari