Korona i potres nekima su promijenili biračka mjesta: Evo gdje glasate

Neka biračka mjesta u gradu Zagrebu su zatvorena zbog potresa. Građani koji su tamo trebali glasati na izbore će moći izaći na izmijenjenim lokacijama.

Kako saznaje RTL, deseci su takvih biračkih mjesta te je iz Gradskog izbornog povjerenstva Grada Zagreba stigla potvrda da su nadležni djelatnici za pripremu izbora na dosadašnjim lokacijama dobili direktivu postaviti obavijesti biračima o novim lokacijama i to na vidljivom mjestu te na način da se, ukoliko je to moguće, obavijest ne može oštetiti ili ukloniti.

Diljem grada došlo je do promjena biračkih mjesta, neke je prisilno izmijenila korona virus, neke potres, a neka su promijenjena iz drugih razloga, pišu 24sata.

Ono što je vrlo bitno je da će iz Gradskog ureda poslati ljude koji će kontrolirati obavijesti, njihovu vidljivost te da nisu uklonjene što će se izvršiti u subotu, dan uoči izbora.

Kako ne bi došlo do zabune, iz Gradskog ureda ističu da će obavijesti stajati sve do zatvaranja birališta, odnosno u nedjelju u 19 sati.

Kako bismo se uvjerili da je sve legitimno, probali smo pronaći svoje biračko mjesto u registru birača na internetskoj stranici Ministarstva uprave. Nakon što unesete OIB i adresu prebivališta, sustav će vam izbaciti vaše izborno mjesto.

Ako vas nakon pravilno unesenih podataka sustav ne pronalazi, to znači da niste uvedeni u registru birača ili da je, manje vjerojatno, došlo do greške.

Također, ovakav način provjere koristan je i za saznati je li preminula osoba i dalje u registru birača, a ako kojim slučajem jest, bitno je odmah prijaviti nepravilnosti.

Status svog biračkog mjesta možete provjeriti www.zgizbori.hr. kao i na internetskoj stranici Ministarstva uprave https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

Facebook Komentari