Jedna osoba preminula u Zadru, a jedna u Splitu, u Zagrebu 36 novooboljelih

Screenshot: HRT

Prema izvješću NZJZ-a Ssplitsko-dalmatinske županije, od ukupno 133 obrađena testa, jedna je novooboljela osoba sa područja grada Makarske pozitivna na Covid infekciju. Osoba je testirana u Zagrebu gdje će biti epidemiološki obrađena. Prema izvješću KBC-a Split preminula je muška osoba, stara 75 godina, koja se nalazila na bolničkom liječenju, na respiratoru, prenosi 24sata. Trenutno, 1 osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split. 253 osobe nalaze se u samoizolaciji, piše Večrnji list.

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije još je jedna osoba pozitivna na COVID-19. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Knina koja je bila u samoozolaciji zbog kontakta s oboljelom osobom od COVID-19. Trenutno je 8 aktivnih slučajeva oboljenja na području županije, svi imaju blaže kliničke simptome i nisu hospitalizirani. Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 82 osobe, od kojih su 63 kontakti s COVID-19 pozitivnom osobom. Od jučer je bilo 48 uzorkovanja, a 20 testiranja.

U Zagrebu je u subotu zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je u protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ provedeno 340 testiranja na SARS-CoV-2. Za 214 osoba određena je mjera samoizolacije. 21 novooboljelu osobu čine kontakti ranije oboljelih osoba, šest novooboljelih osoba povezano je sa boravkom u noćnim klubovima, jedan je slučaj importiran iz Njemačke/Austrije, a za osam novooboljelih osoba nije u potpunosti razjašnjen izvor zaraze. Trenutno su u Gradu Zagreba 322 aktivna slučaja zaraze koronavirusom i 1539 aktivnih samoizolacija.

Jedna je osoba preminula na COVID odjelu OB Zadar. Riječ je o muškarcu rođenom 1935. godine koji je u bolnicu zaprimljen zbog druge bolesti te je rutinski testiran. Prema preminuloj osobi poduzete su posebne protuepidemijske mjere za siguran ukop prema posebnom protokolu. Osim toga dvije su novozaražene osobe na području Zadarske županije. Riječ je o ženi čiji su članovi obitelji ranije oboljeli te o muškarcu koji je zaprimljen u bolnicu zbog druge bolesti te je rutinski testiran. On je zadržan na COVID odjelu. U samoizolaciji je 499 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 92 uzorka.

Facebook Komentari