Conor se izrugivao sa zdravljem Khabibova oca, a sad daje sućut

Glavna vijest u svijetu MMA-a i dalje je smrt Abdulmanapa Nurmagomedova (57), trenera i oca neporaženog UFC-ova prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova (31), pišu 24sata.

Tata Nurmagomedov preminuo je nakon komplikacija izazvanih korona virusom. Tjednima je bio u bolnici u Moskvi nakon što je, već zaražen COVID-om 19, imao srčani udar. Bio je u induciranoj komi, poslije i na intenzivnoj njezi, ali nije se izvukao.

Khabib je pretposljednju obranu pojasa imao protiv Irca Conora McGregora (31), koji mu je izrazio sućut na Twitteru.

“Gubitak oca, trenera i privrženog prijatelja ovog sporta. Moja sućut, počivaj u miru Abdulmanap Nurmagomedov”, napisao je “zloglasni” McGregor.

McGregor je prije samo desetak dana mislio drugačije. Abubakar Nurmagomedov, Khabibov rođak, objavio je fotografiju Conora s meča s Khabibom i napisao: “Ono kad je korona virus tu i ti ne možeš disati”.

“Znao sam da je priča o Abdulmanapu tu kako bi prikrila nedostatak aktivnosti, povlačenje iz borbi i bježanje. Sretno, ali zapamtite – Alah vidi sve”, napisao mu je tad McGregor u komentaru kojega je izbrisao, kao i Abubakar objavu.

Očeva bolest uznapredovala je nedugo nakon što je Khabib, zbog zatvorenih ruskih granica usred pandemije korona virusa, morao otkazati meč s Tonyjem Fergusonom.

– Prebolio je korona virus, ali je ostavio posljedice na bubrege i srce. Posjećujem ga, prepoznaje me, ali nema komunikacije jer je priključen na sve te uređaje. Svaki dan puste me na pola sata da budem s njim. Držim ga za ruku i pitam ga “Tata, prepoznaješ li me?”. Gestikulacijom mi daje do znanja da da – govorio je nedavno Nurmagomedov o bolničkim danima sada pokojnog oca.

Facebook Komentari