Nova kazna Hajduku: Splićani u tjedan dana platili 100.000 kn

Zbog paljenja dvadesetak pirotehničkih naprava navijačke skupine Torcida u 75. minuti utakmice Gorica – Hajduk, zbog čega je ista bila u kratkom prekidu, HNK Hajduk kažnjen je novčanom kaznom od 28.000 kuna, a HNK Gorica kao organizator utakmice iznosom od 10.000 kuna, pišu 24sata.

Takav je dopis disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer poslao novčano kažnjenim klubovima za prekršaje u 32. prvenstvenom kolu.

Hajduk je tako nastavio nisku kazni otkako su se navijači vratili na stadione u nastavku prvenstva. Splićani su zbog svojih navijača na utakmici kod Lokomotive, uz 40.000 kuna, dobili i kaznu jedne utakmice bez navijača, a što su izabrali da će biti ona s Rijekom, dok su iz istih razloga i za dvoboj sa Slaven Belupom dužni platiti 25.000 kuna.

Ukupno je to u samo tjedan dana gotovo 100.000 kuna!

Disciplinski sudac kaznio je i Osijek s 20.000 zbog neprimjerenog skandiranja navijača koje je zabilježeno u 25. i 90. minuti, ali i Osijekova sportskog direktora Alena Petrovića s jednomjesečnom zabranom obavljanja funkcije te 2000 kuna. Petrović je uoči drugog poluvremena dobio crveni karton, zbog pokazivanja srednjeg prsta i komentara “sudite kao pi*ke, a prijavio ga je sudac Duje Strukan.

Facebook Komentari