Meghanin odvjetnik: Osjećala se nezaštićeno, a lažne priče o njoj jako su joj narušile zdravlje

Kraljica Elizabeth II. dodijelila je svom unuku, princu Harryju, titulu vojvode od Sussexa, priopćila je Buckinghamska palača, što znači da je njegova američka zaručnica postala vojvotkinja nakon jučerašnjeg vjenčanja održanog u Windsoru

Meghan Markle (38) i nakon što je zajedno s princem Harryjem (35) odstupila od kraljevskih dužnosti na neki način opravdava svoje postupke. Daily Mail piše kako je priznala da se osjećala nezaštićenom od strane kraljevskih institucija jer je nisu branili kada su u medijima izašle priče o njoj koje su je naljutile, piše 24sata.

Ovaj su tjedan dostavljeni dokumenti Vrhovnom sudu u kojem su Meghanini odvjetnici napisali kako su takve objave u medijima naštetile njezinom mentalnom zdravlju dok je bila trudna. Osim toga, navode kako je bila nezaštićena i kako joj je bilo zabranjeno da se brani od strane kraljevskih institucija.

Izvor je za strane medije potvrdio kako se ovi navodi odnose na službenike za medije i šire osoblje u palači. Službenici su često odbijali komentirati kako bi potvrdili ili demantirali priče koje se tiču kraljevske obitelji.

U britanskoj dnevnoj novini The Times izašla je priča kako su Meghan i Harry bili odgovorni za ostavku njihove službenice Melisse Toubati, koju je Meghan navodno dovela do suza sa svojim zapovijedima. Navodi se kako službenici u palači to nisu mogli demantirati, jer je bila istina.

– Te priče su bile kao kap u oceanu u usporedbi s onim što se doista događalo – rekao je izvor.

No Meghanini odvjetnici tvrde kako je ona postala predmet brojnih lažnih članaka u britanskim medijima koji su joj uzrokovali emocionalni stres i naštetili joj zdravlju.

– Prijatelji je nikada prije nisu vidjeli u takvom stanju, s pravom su se brinuli, naročito dok je bila trudna i nezaštićena. Bilo joj je zabranjeno da se brani – dodao je izvor blizak palači.

Ovakve tvrdnje povećavaju izglede kako će osoblje iz palače biti pozvano da svjedoči na sudu. Osim toga, Meghan je tužila i urednika MailOnline novina zbog članka u kojem su podijelili pismo koje je ona poslala svome ocu, Thomasu Markleu (75). Govori kako je objavljivanje takvog članka kršilo njezinu privatnost, no MailOnline demantira takvu tvrdnju.

Facebook Komentari