Čačić: Plenković može, Zekanović, Hasanbegović, Glasnović nikako, ne s desnom vladom koja će imati radikalne, filofašističke opcije

Predsjednik Reformista Radimir Čačić gostovao je u N1 Studiju uživo.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić gostovao je u N1 Studiju uživo. Osvrnuo se na predstojeće parlamentarne izbore i postizborno slaganje vlade.

Smatra da njegova stranka ulazi u Sabor, da će dobiti bar jedan mandat, a pojasnio je i političke dogovore svoje stranke.

“Borit ćemo se za drugi mandat u 3. jedinici i nadamo se da ćemo se izboriti za mandat u 6. izbornoj jedinici, a naš nezavisni kandidat i 2. izbornoj jedinici ima ozbiljne šanse. Vidjet ćemo kako će to završiti”, kaže i dodaje:

“Mi smo u Varaždinskoj županiji i u 3. izbornoj jedinici uvijek bili jači i od HDZ-a i SDP-a. Ja kada sam bio nositelj liste imao sam isti rezultat samostalno protiv Milanovića. 3. jedinica je poruka, nema tu ništa zbunjujuće. Što se tiče 6. izborne jedinice Restar je smatrao – a mi smo se tu složili – da cijeli mandat donosimo i njima pomognemo.”

Mi smo suštinski lijevi centar

“Preuzeli smo obvezu jer nam to otvara šansu da ponovimo mandat u 6. jedinici. Mi smo suštinski lijevi centar, ne desni centar. Da damo – ako osvoje realtivnu većinu – Restartu čvrstu podršku bez ikakvih figa, bilo kakvih promišljanja u formiranju vlade ako za to budu imali snage i sposobnosti.”

“Ako ne, tada ćemo razmotritit u kojoj formi, u interesu našim građana, ćemo formirati jednu projektnu suradnju, ako to bude desna vlada – do granice filoustašstva i ovih radikalnih desnih opcija. Vidjet ćemo pod kakvim uvjetima ćemo razgovarati s desnom vladom, ali ne s desnom vladom koja će imati radikalne, filofašističke opcije”, kazao je Čačić.

Na pitanje voditelja Igora Bobića koji su to ljudi, Čačić odgovara:

“Zekanović, Hasanbegović, Glasnović.”

S njima nikako, pitao je dodatno Bobić, na što je Čačić jasno odogovorio: “Ne.”

Facebook Komentari