Stožeri javljaju o novozaraženima: 10 Požega, 7 Vukovar, 2 Istra, 1 Zadar

Još deset osoba pozitivno je na koronavirus u Požeško-slavonskoj županiji, izvijestio je epidemiolog Ante Vitalija u četvrtak ujutro na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite te najavio više od 40 novih testiranja kontakata novozaraženih osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije zbog toga preporuča odgodu svih javnih okupljanja i podsjeća na važeće preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Najavio je da će kontaktirati organizatore okupljanja i nadzirati poštuju li se mjere.

Istarski stožer izvijestio je kako su tijekom posljednja 24 sata potvrđena dva slučaja zaraze. Radi se o uvezenim slučajevima, stranim državljanima koji su doputovali iz SAD-a.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Borova, 1 osoba iz Vinkovaca, 3 osobe iz Starih Mikanovaca, 1 osoba iz Rokovaca i 1 osoba iz Ivankova).

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba. Radi se o starijem muškarcu koji je sinoć zaprimljen na hitni prijem Opće bolnice u Zadru. On je s ličkog područja županije i najvjerojatnije se zarazio od kontakata iz inozemstva, prenosi N1.

Facebook Komentari