12.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Slovenija odlučila: Hrvatska nije više na zelenoj listi, uvode i strože mjere...

Slovenija odlučila: Hrvatska nije više na zelenoj listi, uvode i strože mjere na granicama

U Sloveniji je u zadnjih 24 sata potvrđen 21 novi slučaj zaraze, a glasnogovornik vlade Jelko Kacin naglasio je kako se epidemiološka slika neprestano pogoršava i postaje sve složenija, pišu 24sata.

– Zaraze su povezane sa zabavama, posjećivanjem diskoteka preko granice i proslavama koje se dokazano štetno. Broj je u bolnicama već dvoznamenkast. Moramo biti spremni na puno goru situaciju, tako da je vlada precijenila da moramo pojačati mjere – rekao je.

– Vlada će uvesti strogu kontrolu pri ulasku u Republiku Sloveniju iz Hrvatske i Mađarske – najavio je Kacin. Vlada će osigurati da se putnicima na graničnima prijelazima uruči odluka o karanteni i oni će se morati odvesti izravno na adresu koja će biti na toj odluci, objasnio je.

Najavio je da se tri zemlje uklanjaju s tzv. zelene liste – Češka, Francuska i Hrvatska. Belgija i Nizozemska dodane su zelenoj listi.

– Slovenski državljani koji će se u subotu naći u “žutoj Hrvatskoj” moći će se vratiti bez brige o karanteni, ali na granici će morati dokazati gdje su bili u Hrvatskoj, rekao je Kacin.

Najnovije

Još iz rubrike