Osijekov europski nogomet je vrijedan pokušaja u Ligi prvaka

U šest utakmica nastavka HNL-a bolje momčadi – nema. Od mogućih 18 bodova Osječani su u kolekciju stavili 14, najviše od svih u posljednjih mjesec dana, pišu 24sata.

S nova su tri doveli na rub eliminacije jednog izravnog konkurenta u borbi za drugo mjesto i Ligu prvaka, Rijeku, a sebe na treće mjesto s bodom zaostatka za Lokomotivom koja ima najbolji raspored od svih kandidata u završna četiri kola.

Međutim, ono što je Osijek pokazao protiv Rijeke, a pokazao je moderan europski nogomet po devizi “što više napadam, manje se branim”, najbolji je mogući zalog da bi se Gradskim vrtom kroz koji mjesec mogao prožeti miris Lige prvaka. Bolji od svakog “teškog” rasporeda. A što na Dravi vjeruju da će postati svakodnevica uskoro na Pampasu “najstabilnijeg i najperspektivnijeg kluba u Hrvatskoj”.

Najbolji strijelac HNL-a, a Osijek ga nije imao od Roberta Špehara početkom ovog tisućljeća, Mirko Marić ne mora zabiti da bi Osijek pobijedio, Kleinheisler ne mora igrati da bi Osijek stvarao prilike, ni Grezda da bi bili opasni po desnoj strani, a konačno se, nakon devet mjeseci, javio Antonio Mance. Najskuplje pojačanje u povijesti “Bijelo-plavih” nije zabilo od 5. listopada prošle godine ili 15 utakmica u nizu.

Ni Bočkaj ne mora izvesti neku majstoriju, ali zato Osijek ne bi trebao dvaput razmišljati treba li od Olympiacosa otkupiti Igora Silvu koji se prometnuo u najboljeg desnog beka cijele lige.

Osijek, uz Lokomotivu, ne samo da je u najboljoj formi i zaletu od svih, već je stvorio najbolju atmosferu u svlačionici izvan nje, a to je često osnova dobrih rezultata. Makar ih je iz takta izbacilo ispadanje u polufinalu Kupa na Rujevici, drugo mjesto zaliječilo bi sve.

Već u nedjelju Osječani su na Poljudu kod Hajduka kojem nedostaje gotovo sve što Osijek trenutno ima, igra, atmosfera, rezultat i optimizam. Pa slijede Istra i Varaždin, a onda u zadnjem kolu Lokomotiva dolazi u Gradski vrt. Kakav bi to spektakl bio bude li utakmica za drugo mjesto…

Share This Article