Međunarodna federacija novinara: Sram Vas bilo, Andreju Plenkoviću

Međunarodna federacija novinara na Twitteru je objavila podršku novinarki Maji Sever nakon što je predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću rekao da ga je ona spremala za sučeljavanje, prenosi N1.

“Sram Vas bilo, Andreju Plenkoviću. Puna podrška predsjednici Sindikata novinara Hrvatske Maji Sever, koja je jednostavno radila svoj posao”, piše u objavi Međunarodne federacije novinara (IFJ).

Podsjetimo, tijekom predizbornog sučeljavanja s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, Plenković ga je u jednom trenutku pitao je li ga Maja Sever, novinarka HRT-a, pripremala za sučeljavanje.

“Ova je vlada učinila toliko dobra za razliku od vaše. Zar je vas Maja Sever spremala za emisiju”, upitao je Plenković Bernardića.

Na pitanje reportera N1 Ranka Stojanca o tome i o odnosu prema novinarima, Plenković je odgovorio:

“Meni je Maja Sever simpatična, susjeda nam je, znamo se sto godina. Poanta koju sam jučer kazao je ova: Imate pretendenta koji želi biti premijer, imate emisiju Nedjeljom u dva voditelja Aleksandra Stankovića, kojeg također cijenim, koji objektivno nije desni centar. Odem u tu emisiju, razgovaramo, a onda isti taj g. Bernardić nema hrabrosti otići u tu emisiju koju priprema i gđa. Sever, nego dođe na konkurentsku televiziju i izvlači tuđe grafove. Ja sam pohvalio Maju Sever za njezin rad, a oni su mogli i sami pripremiti papire. Ako netko ima senzibilitet za novinare, imam ja.”

Plenković je još istaknuo da nijedan premijer nije prije njega toliko izlazio pred novinare i komunicirao s njima. “Imate me na raspolaganju svaki dan”, rekao je.

Share This Article