13 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Marić, Aladrović i Banožić neće u samoizolaciju: Dekanić je bio pozitivan tek...

Marić, Aladrović i Banožić neće u samoizolaciju: Dekanić je bio pozitivan tek nakon zabave

Ministri Marić, Aladrović i Banožić kratko su u petak 26. lipnja došli na susret gospodarstvenika u Županji, koji se održao na otvorenom uz poštivanje epidemioloških mjera, uključujući i mjerenje temperature kod ulaza te dostupnost dezinficijensa. U trenutku boravka ministara, na okupljanju nije bilo 500-ak ljudi kako su neki mediji izvijestili, nego otprilike 150, priopćili su iz Vlade.

Podsjetimo, HDZ-ovac Davor Miličević, gradonačelnik Županje organizirao je prošlog petka veliku zabavu u lovačkoj kući kraj Županje, a među gostima su bili i ministri Zdravo Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić, a našao se i Vladimir Šeks. No, jedan od gostiju bio je i Damir Dekanić, voditelj Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma i načelnik općine Andrijaševci koji je sada pozitivan na Covid-19, pišu 24sata.

– S gospodinom Dekanićem ministri nisu bili u bliskom kontaktu, no odmah po saznanju da je gospodin Dekanić pozitivan na koronavirus, ministri su kontaktirali epidemiologe s obzirom da je i gospodin Dekanić boravio u nekom trenutku 26. lipnja na spomenutom okupljanju – poručili su iz Vlade.

– Epidemiolozi su procijenili da s obzirom da nije ostvaren nikakav bliski kontakt sa zaraženim, a usto je gospodin Dekanić na testiranju na prisutnost koronavirusa bio pozitivan u srijedu 1. srpnja (pa se mjera samoizolacije odnosi na bliske kontakte unazad 48 sati), a skup je bio 26. lipnja, nema nikakve obveze za testiranjem ili odlaskom u samoizolaciju ministara Marića, Aladrovića i Banožića – priopćili su.

Najnovije

Još iz rubrike