Bacili prijatelja u more, umro je, pa prijetili rukometašu koji ga je pokušao spasiti: Nemoj da podivljam pa će morat pucat

Stradalog muškarca prijatelji su prisilno bacili u more, tvrdi Antonio Vozila, mladi rukometaš koji je muškarca pokušao spasiti.

“Dolaskom na malu, stjenovitu plažu uočio sam četvoricu muškaraca i jednu ženu, starih 40-tak godina, i bili su jako pijani. Stajao sam sa strane i najednom uočio kako ista ekipa jednog od prijatelja nasilno vuče prema moru. Primili su ga pod ruke i spuštali po škalama prema vodi. Vidjelo se da se nije htio kupati, no oni su ga bacili u duboko more. Teren je loš i okružen stijenama. Nekoliko sekundi nakon toga čovjek je izronio i kratko zaplivao, no onda sam uočio kako njegovo beživotno tijelo pluta, okrenuto licem prema vodi. Odmah sam skočio u pomoć i krenuo izvlačiti čovjeka na kopno. Pomagali su i ti muškarci, no spašavanje je bilo jako teško jer čovjek nije pokazivao znakove života i bilo ga je teško izvući na kopno jer tu je more duboko, nema plićaka. Kada smo ga izvukli, okrenuli smo ga na bok, nije imao puls, a prijateljica je nazvala Hitnu pomoć i policiju”, prepričao je Antonio za 24 sata.

Hitna ga je pokušala reanimirati, no muškarcu nije bilo pomoći. Ubrzo je stigla i policija, a dok je spasilac Antonio davao iskaz, razuzdana ekipa dobacivala mu je neprimjerene komentare.

“Vikali su ‘Mulac, šta glumiš?’ i ‘Nemoj da podivljam pa će gospoda policajci morat pucat po meni’, no policajac mi je rekao da se ne obazirem na njih te da su neki od njih već od prije poznati policiji i imaju podeblji policijski dosje”, prepričao je mladi sportaš.

Da se ekipa neprimjereno ponašala, potvrdio je i mladić koji se također našao na plažici:

“Dok su djelatnici Hitne pokušavali reanimirati čovjeka, ta ekipa je bila dosta agresivna i cijelo vrijeme je vikala na sve oko sebe. Gurali su se i bauljali, a jedan čovjek s vrha škala poručio im je da se smire i da puste ljude da rade svoj posao, no ni to nije puno pomoglo. Situaciju je smirila policija koja ih je u konačnici odvela na ispitivanje”, kazao je mladić za 24 sata.

Facebook Komentari