Ukinuta mjera samoizolacije za sve zemlje: Jutros probijena brojka od milijun najava

Nakon što je Europska unija napravila popis 15 zemalja članica izvan EU čijim će državljanima biti dozvoljen ulaz u Uniju, svaka zemlja članica ipak će donijeti odluku o tome na nacionalnoj razini, piše Jutarnji list.

Pojasnio je to u HRT-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ voditelj Službe za susjedne zemlje u Upravi za granicu Tomislav Kufner.

– Stožer civilne zaštite jučer je donio odluku da je državljanima iz Europske unije dozvoljen ulaz u Hrvatsku bez dokazivanja svrhe ulaska, dok zemlje izvan Europske unije, tzv. treće zemlje na graničnim prijelazima moraju dokazati svrhu ulaska.

Dokaz o razlogu ulaska u Hrvatsku morat će pokazati i državljani BiH. Kada je riječ o mjeri samoizolacije, njome nije obuhvaćena niti jedna zemlja.

Oni koji žele ući u Hrvatsku mogu ispuniti obrazac na internetu kako bi se smanjile gužve i čekanje na granici. Obrazac vrijedi 90 dana.

Jutros je, kaže Kufner za HRT, probijena magična brojka od milijun najava, a većinom se radi o Slovencima, Nijemcima i Austrijancima.

Facebook Komentari