U Karlovačkoj županiji još je dvoje oboljelih od covida-19

U Karlovačkoj županiji još je dvoje oboljelih od covida-19, te ih je sada ukupno devetero, a iako svi imaju blage simptome, Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije je priopćio da ipak pooštrava preporuke radi sprječavanja širenja infekcije.

Prema riječima načelnika Županijskog stožera Josipa Ribara, dvoje novooboljelih su bliski obiteljski kontakti prije oboljele osobe, što je s dobro s epidemiološke strane te nema potrebe za dodatnim utvrđivanjem kontakata, ali je, budući da se infekcija vratila, odlučeno da od danas sve stranke koje ulaze u urede Karlovačke županije moraju imati maske i rukavice te se moraju evidentirati pri ulazu.

“Sve stranke morat će ostaviti kontakt, telefonski broj za potrebe epidemiološke provjere ako se naknadno ustanovi infekcija“, rekao je Ribar.

Stožer također moli sve građane da paze na sebe i druge, da drže međusobni razmak, da pri ulasku u zatvorene prostore stave maske i da dezinficiraju ruke.

Ribar je također rekao da zbog liberaliziranog prelaska granice u Karlovačkoj županiji i na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom ovaj vikend očekuju pojačane gužve.

Iz Bosne i Hercegovine normalno ulaze u Hrvatsku svi koji imaju rezervacije za ljetovanje ili neodgodive poslove, a za hrvatske građane koji ulaze iz Bosne i Hercegovine ukinuta je obvezna samoizolacija, podsjetio je.

U Karlovačkoj županiji, priopćio je Stožer, devet je oboljelih osoba, i to šest iz Karlovca, dvije iz Ogulina i jedna iz Slunja.

Pod mjerama samoizolacije su 73 osobe, a policija je u posljednja 24 sata evidentirala jedno kršenje te mjere.

Jučer je testirano 45 osoba, od toga 36 u Karlovcu i devet u Ogulinu, danas je zapisano 25 osoba za testiranje u Karlovcu i dvije u Ogulinu.

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji evidentirano je 40 oboljelih, a jedan je Karlovčanin umro, piše besplatno Hina.

Facebook Komentari