Bernardić: Upute DIP-a skandalozne, kako će oboljeli glasovati

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u srijedu kako su upute Državnog izbornog povjerenstva o glasovanju na dan izbora uslijed pandemije koronavirusa skandalozne, te je pozvao Vladu da svima osigura glasačka prava.

“Kada bi se dogodilo da pojedini građani ne mogu izaći na izbore, onda bi ti izbori bili neregularni. Vlada je htjela izbore, donijeli su odluku i moraju osigurati svim građanima mogućnost da izađu na izbore sukladno Ustavu”, rekao je novinarima Bernardić.

Upute DIP-a nazvao je skandaloznim jer smatra da oni nisu nadležni da određuju da netko s temperaturom ne može glasati.

“Jesu osigurali da ti ljudi mogu nekako konzumirati svoje glasačko pravo, o tome se ovdje radi”, upozorio je Bernardić.

Naglasio je da Vlada koja ne može osigurati svim građanima izlazak na izbore nije sposobna provesti izbore, ni voditi državu.

“Prije mjesec i pol dana smo upozoravali da se na izbore ne riskira, upravo zbog zdravlja građana, tad su nas vladajući iz HDZ-a optuživali da se bojimo, mi smo se bojali da, bojali smo se za zdravlje građana”, istaknuo je Bernardić.

Ustvrdio je kako su vladajući otvorili granice s BiH zato jer računaju na glasove tamošnjih Hrvata koji prelaze granicu, a BiH je jedna od europskih zemalja s trenutno najvišom stopom novozaraženih.

“Nisu svjesni, nego su pokazali upravo da im je njihov interes, interes HDZ-a i vlastitog džepa ispred interesa Hrvatske, turističke sezone i zdravlja građana”, kazao je Bernardić.

Komentirao je i najnovije navode čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore koji je ponovio da Andrej Plenković ni Bernardić ne bi mogli biti predsjednici Vlade.

“Škoro pokušava ući u koaliciju s HDZ-om. Škoro zaziva koaliciju s HDZ-om i nudi predsjedniku Vlade mjesto ministra vanjskih poslova. U ovoj situaciji je vrlo jednostavna poruka, glas za Škoru je glas za HDZ, i glas za HDZ je glas za Škoru”, naglasio je Bernardić.

Smatra kako su predstojeći izbori nikada jasniji za građane jer se odabir svodi na Restart koaliciju ili “najcrnju koaliciju” u povijesti Hrvatske između HDZ-a i Škore.

“Što se tiče trendova, oni su dobri i pozitivni, i sva istraživanja i trendovi pokazuju pobjedu Restart koalicije. Mi tradicionalo lošije stojimo u istraživanjima, nego na dan izbora kada smo puno jači”, kazao je Bernardić.

Dodao je kako se ne boji da će druge stranke i koalicije centra i ljevice oduzeti glasove Restart koaliciji.

“Restart koalicija će imati sasvim dovoljno mandata da može sa strankama koje će eventualno proći prag, a riječ je o strankama koje s nama dijele isti svjetonazor u vrijednosnom smislu, zatvoriti stabilnu Vladu, naravno računamo i na zastupnike nacionalnih manjina”, poručio je Bernardić.

Na pitanje što očekuje od predsjednika Republike Zorana Milanovića, kazao je da je predsjednik pokazao odgovornost prema zemlji jer zna da ćemo se suočiti s teškim periodom u budućnosti.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras komentirao je izbor novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak kao nastavak suradnje između HDZ-a i gradonačelnika Milana Bandića, ali je dodao da je siguran da će građani u nedjelju kazniti obje strane i neće glasovati za njih.

Maras je komentirao i ankete, prema kojima bi HDZ trebao dobiti 22-23 posto glasova u gradu Zagrebu, što smatra skandaloznim, piše besplatno Hina.

Facebook Komentari