Nijemci napravili prilog o turizmu: Prazne plaže u Hrvatskoj trenutno više izgledaju strašno nego lijepo

Njemačka javna televizija ZDF napravila je šestominutni prilog o turističkoj sezoni u Hrvatskoj u vrijeme pandemije. Prilog kojeg su nazvali ‘Očaj na Jadranu’ opisuje teški financijski udar koji je zadesio turistički sektor.

U prvim trenucima priloga vidi se više od stotinu jahti za iznajmljivanje i čarter plovidbu, te čuje glas novinarke koja govori kako ‘tako izgleda kriza u Hrvatskoj’. Jedan od njihovih sugovornika bio jer kapetan jedne od tih jahti Ivan Rakuljić koji im je kazao kako već tri mjeseca pokušava pronaći način da njegova jahta opet bude profitabilna.

– Ako te ne ubije korona, onda će te ubiti kriza – naveo je i nadometnuo kako se brine hoće li biti u mogućnosti otplatiti kredit za jahtu, navodi ZDF. Ističu kako je ove godine izostao masovni turizam te kako je to katastrofa za cijelu zemnlju, s obzirom da oko 20 posto BDP-a dolazi iz turizma. Međutim, oni turisti iz Njemačke koje su sreli ističu kako im se sviđa što nema gužve i što je sve jeftinije.

Direktor hotela na Braču Dino Sokol kazao im je kako će ove godine maksimalno biti popunjeni do 50 posto kapaciteta, ako i toliko, te se nada pomoći Europske unije. – Prazne plaže u Hrvatskoj trenutno više izgledaju strašno nego lijepo – glasi posljednja rečenica u prilogu koju će sigurno mnogi zapamtiti, piše Večenji list.

Facebook Komentari