Slovenija Hrvatskoj: Odmah zatvorite noćne klubove

Slovenci očekuju od Hrvatske da poduzme odgovarajuće mjere i zabrani okupljanje velikog broja ljudi na zabavama, poručio je danas glasnogovornik slovenske vlade za COVID-19 Jelko Kacin, najavljujući da bi Slovenija Hrvatsku sutra mogla skinuti s popisa sigurnih zemalja jer će “vjerojatno doseći kumulativnu vrijednost od 10 zaraženih na 100 tisuća stanovnika u 14 dana”.

– To ne znači da ću savjetovati da se tamo ne putuje, svatko može odlučiti za sebe, ali samo upozorenje je dovoljno snažno – kazao je Kacin. U Hrvatskoj se posljednjih dana dramatično povećao broj slučajeva COVIDA-19 i Slovenija pomno prati razvoj događaja. U toj državi su danas zabilježena četiri nova slučaja zaraze.

– Žarište je u Zagrebu. Iznenađuje da Hrvatska odlučila otvoriti noćne klubove, što Slovenija nikad nije učinila. Međutim, postoje i problemi s nadzorom podataka. Mislim da ima dovoljno razloga za zabrinutost i djelovanje. Premijeri su bili u vezi, a Slovenija očekuje da će se Hrvatska odreći noćnog života, što se dokazalo da je izvor zaraze svuda, uključujući Južnu Koreju – kazao je i dodao da “mlađa generacija skriva simptome”.

Slovenci koji ljetuju u Hrvatskoj ili imaju nekretnine na vrijeme će biti obaviješteni ako se ponovno uvedu mjere za putovanja u Hrvatsku, piše Večernji list.

Facebook Komentari