Najveće žarište u Slavoniji: U Đakovu su donijeli nove mjere

U Đakovu je danas održana pressica zbog korona virusa. Predstavnik gradskog stožera Antun Galić rekao je kako je usvojen niz novih aktivnosti te kako su odgođena javna okupljanja u sljedećih 14 dana.

– Odgođena je većina vjenčanja osim tri vjenčanja koja nisu iz grada Đakova – rekao je i dodao kako se radi o vjenčanjima iz okolnih mjesta uz ograničen broj gostiju.

Dodao je kako će ugostiteljski objekti raditi do ponoći, a ograničen će biti rad bazena.

– Odgađaju se sve krizme i pričesti – rekao je.

Osim toga ispričao je i kako će broj kupaca u trgovinama biti ograničen te kako će igrališta za djecu biti otvorena uz obavezne česte dezinfekcije. Mjere vrijede 14 dana.

Podsjetimo, u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata obrađen je ukupno 191 uzorak, a sedam je bilo pozitivno na koronavirus, i to svi od osoba iz Đakova.

Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 150 osoba aktivno na ovaj virus, od kojih je 120 s područja Đakova. Jučer nitko nije hospitaliziran u KBC-e Osijek, gdje je i dalje 24 oboljelih na bolničkom praćenju, no nitko nema teže simptome bolesti.

Samoizolacija je određena za novih 313 kontakata pozitivnih na koronavirus, pa je ukupno na području županije pod tom mjerom 1.466 osoba. Policija je obavila šest provjera i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Nacionalni Stožer civilne zaštite objavio je da su u posljednja 24 sata zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom. Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas je 463. Još je 65 osoba na liječenju, s jednim pacijentom na respiratoru. U posljednja 24 sata testirano je 730 osoba, piše 24sata.

Facebook Komentari