Varaždin: Prvi slučaj zaraze koronavirusom nakon 55 dana

Foto: koronavirus.hr

Stožer napominje da izvor zaraze oboljelog nije unutar Varaždinske županije, već se radi o uvezenom slučaju, osoba nije hospitalizirana, nego se, s obzirom na blagu kliničku sliku, po novom protokolu liječi izolirano kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa Opće bolnice Varaždin.

Osobama s kojima je zaraženi bio u bliskom kontaktu određena je mjera samoizolacije, a pod tom je mjerom u Varaždinskoj županiji trenutno 28 osoba od kojih su njih 17 bliski kontakti potvrđeno zaraženih osoba. Policijska uprava Varaždinska redovito provodi nadzore te do sada nije zabilježila nijedno kršenje poštivanja izrečene mjere.

Iz Stožera su izvijestili i da su ovoga tjedna Varaždinskoj županiji pripisane i dodatne dvije zaražene osobe, koje nisu testirane u Varaždinu i ovdje se zdravstveno ne prate, stoga se vode samo statistički.

„Primjećujemo da su novi slučajevi povezani uglavnom s migracijom iz trećih zemalja ili dužim zadržavanjem u zatvorenim prostorima u kojima je prevelika koncentracija ljudi”, ističe načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin, piše Varaždin, a prenosi N1.

Facebook Komentari