Tajna za dulje uživanje: Kako da ženski vrhunac traje 20 sekundi

Što se tiče fiziologije orgazma, žene su tu svakako bolje prošle – njihovi orgazmi traju dulje nego oni muškaraca (oko 3 sekunde), a da ne pričamo kako uz dovoljno truda mogu ih postići nebrojeno, piše Mirror.

– Kad je žena seksualno zadovoljena, osjeća se fantastično jer čini nešto dobro za sebe, a svoje dobro raspoloženje lako prenosi i drugima – kaže dr. dr Andrea Pennington.

Ona smatra kako bi žene trebale imati minimalno tri orgazma tjedno, čije su dobrobiti brojne – od zdravstvenih do psihičkih.

No unatoč fizičkoj prednosti postizanja višestrukih orgazama, negativna je strana to što na svaka tri orgazma muškarca dolazi jedan ženski i to trebamo mijenjati, smatra dr. Pennington.

Da bi ih znali produljiti, trebamo shvatiti kako ženski orgazmi funkcioniraju. Prilikom seksualnog uzbuđenja povećava se krvotok prema genitalijama. ogroman broj živčanih završetaka u vašoj zdjelici, stražnjici i bedrima se zategne, a kada dosegnete vrhunac, tijelo ispušta napetost u nizu ugodnih valova u intervalima od 0,8 sekundi. Veliki orgazam mogao bi se sastojati od 10-15 valova; mali 3-5.

U međuvremenu, vaš se mozak u potpunosti fokusira na osjetila u izmijenjenom stanju svijesti. Nijedna druga prirodna stimulacija nije sposobna stvoriti ovu razinu intenzivne koncentracije – tijekom orgazma gubimo svijest o zvukovima i mirisima oko nas. Prosječni orgazam traje od šest do 30 sekundi.

Ako smatrate da su vam orgazmi kratki i slatki, iskušajte sljedeće savjete kako bi ih produljili. Jedna od tehnika je tzv ‘edging’ odnosno dolazak do samog ruba orgazma i potom povlačenje. Ponavljanje ovog dva ili tri puta stvara jači i duži orgazam kod 65 posto žena.

Druga je tehnika pauziranje. U njoj odmaknite ruku ili penis partnera kad osjećate da se orgazam približava. Ohladite se minutu dvije i nastavite s aktivnostima.

Dobra metoda je i ona distrakcije – stvorite iznenadna ometanja kod približavanja orgazmu, primjerice pokušajte tapkati unutarnju stranu bedra, a kad to ponovite par puta, orgazam koji će uslijediti bi trebao biti znatno dulji.

– Istraživanja pokazuju da jedna od 20 žena nikad nije doživjela orgazam. Sve ga žene mogu doživjeti, samo ne znaju kako. Osamdeset posto orgazma povezano je s psihološkim problemima – zabrinutošću zbog izgleda, prošlih iskustava i religioznim i kulturnim programiranjem. Svi oni mogu igrati
dio u tome možete li vrhunac – objašnjava dr. Pennington.

Stoga ona predlaže puno istraživanja vlastitog tijela, tehnika opuštanja poput meditacije i postupnog zbližavanja s partnerom te otvorenu komunikaciju o orgazmu.

Razina estrogena i testosterona niža je tijekom menopauze, što znači da mnoge žene primjećuju smanjen libido.

– Nizak estrogen može uzrokovati bolnu vaginalnu suhoću, što znači da može biti teže doživjeti orgazam – kaže dr. Andrea.

U tu svrhu savjetuje korištenje nadomjesne hormonalne terapije, kao i obavezno korištenje lubrikanta te izvođenje Kegelovih vježbi za jačanje dna zdjelice, pišu 24sata.

Share This Article