Okrenuli igru: U Srbiji moguće kupiti negativan test na virus

Oslanjajući se na izvore iz sigurnosnih službi, ali i iskaze auto-prijevoznika, srpski VICE prenosi da je u Srbiji moguće kupiti negativne testove na korona virus po cijeni koja je ista kao i cijena testiranja na Covid-19, javljaju javljaju makedonski mediji, pišu 24sata.

Portal MDK piše kako su građani Sjeverne Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko niškog aerodroma prijavili da su im na aerodromu nuđeni falsificirani negativni PCR testovi za 50 eura.

Prijevoznici koji ulaze u Sjevernu Makedoniju na graničnom prijelazu Tabanovce također navode da se za 65 eura takav negativan test lako može kupiti na vranjskim benzinskim pumpama.

Prema važećim mjerama u Sjevernoj Makedoniji, svaki državljanin u trenutku ulaska u zemlju trebao bi predočiti negativan test ne stariji od 72 sata, a ako ne, bit će poslan na 14 dana u samoizolaciju.

MUP je priopćio da nisu dobili prijave da se lažni testovi negativni PCR testovi prodaju na Aerodromu ‘Konstantin Veliki’ u Nišu i na pojedinim benzinskim pumpama na teritoriju Vranja.

– Policija je o ovim medijskim navodima obavijestila nadležno tužiteljstvo, po čijem nalogu će preduzeti sve neophodne mjere i radnje na utvrđivanju točnosti tih tvrdnji, naveo je MUP u priopćenju.

Facebook Komentari