Novih 39 slučajeva u Zagrebu: Žarišta su noćni klubovi, ministar Beroš uputio apel

U Zagrebu je u odnosu na jučer 38 novozaraženih koronavirusom, potvrdio je za HRT Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Žarišta su noćni klubovi.

“Što se tiče koronavirus ugroze, to ste me pitali, jutros je također broj novooboljelih manji nego što je bio jučer. Međutim, ponovno je među njima dosta veliki broj onih koji su iz noćnih klubova, tako da je to stvarno nešto o čemu moramo razmisliti. Apeliram još jednom na sve mlade i na sve da je potrebno odgovorno se ponašati i izbjegavati te rizične situacije jer virus je još uvijek oko nas i on nikad ne spava. Prema tome i noćni sati su sati njegovog širenja i moramo biti oprezni”, poručio je ministar, prenosi HRT.

U Hrvatskoj je jučer bilo 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše u Zagrebu i Đakovu. Da je pozitivan na virus, objavio je tenisač Goran Ivanišević, a kako se dio novozaraženih povezuje s noćnim klubovima, Nacionalni stožer onamo šalje inspektore i policiju.

Nove skupne podatke o broju zaraženih i izliječenih – Nacionalni će Stožer, kao i obično, objaviti poslijepodne, pišu 24sata.

Facebook Komentari