Svi SDP-ovci iz druge izborne jedinice idu u samoizolaciju i prekidaju kampanju, Bernardić: Nema više skupova i druženja sa SDP-ovcima

Jedan od SDP-ovih kandidata iz 2. izborne jedinice je pozitivan, a mnogi su s njim bili u kontaktu na obilježavanju Dana antifašističke borbe

Svi SDP-ovci iz druge izborne jedinice idu u samoizolaciju i prekidaju kampanju.

Kako je izvijestio predsjednik SDP-a Davor Bernardić, u koaliciji su odlučili da zbog povećanih slučajeva zaraze koronavirusom više neće održavati predizborne skupove.

“SDP do kraja predizborne kampanje obustavlja dio predizbornih aktivnosti i više neće održavati skupove i druženja s članovima stranke i građanima na terenu”, rekao je u Čakovcu predsjednik stranke Davor Bernardić.

Kao razloge za takvu odluku naveo je da je sve veći broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj i da situacija s tim u vezi eskalira.

Kaže da je to jedina moguća odluka SDP-a, kao odgovorne stranke.

“Nastavit će s konferencijama za novinare na otvorenom te komunikaciju s građanima putem društvenih mreža”, rekao je Bernardić.

Preporuka je članovima stranke, odnosno kandidatima na listama da, ako su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, svakako odu u samoizolaciju.

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, ide u samoizolaciju i testiran je na koronavirus, nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem. Kasnije danas objavljeno je da svi SDP-ovci iz druge izborne jedinice idu u samoizolaciju i prekidaju kampanju.

Članovi RESTART koalicije nisu prva politička opcija koja se odlučila na otkazivanje predizbornih skupova. To su još u ponedjeljak odlučili u HNS-u.

Rajko Ostojić ide u samoizolaciju, družio se sa zaraženim SDP-ovcem

Facebook Komentari