Muškarci s mačkama ženama su manje privlačni: Nisu muževni

Muškarci koji se na stranicama za upoznavanje pojavljuju s mačkom u naručju, imaju manje šanse pronaći djevojku od ostalih, pokazalo je to istraživanje Državnog sveučilišta Colorado u SAD-u.

Do tog zaključka su došli nakon manjeg eksperimenta. Pronašli su 708 mladih žena koje su bile voljne sudjelovati u istraživanju. Pokazivali su im fotografije dvojice muškarca, na jednoj je momak bio sam, a na drugoj je držao mačku u rukama.

Za prvog muškarca 38 posto žena izjavilo je kako bi se vjerojatno povremeno družile s njim, a 37 posto njih reklo je da bi razmislile čak i o ozbiljnoj vezi. Ta brojka bila je manja kod momka koji je držao mačku – u oba slučaja je 33 posto pripadnica nježnijeg spola kazalo je da bi razmislile o izlasku s njim ili ozbiljnijoj vezi.

U prvom slučaju (bez mačke) devet posto žena priznalo je da ih taj muškarac ne zanima, no taj postotak se povećao na 13 posto kada se radilo o muškarcu sa dlakavim ljubimcem.

Čak 45 posto žena izjavilo je da sigurno ne bi izlazile s muškarcem koji doma ima mačku, prenose 24sata.

– Za muškarca koji je držao mačku su rekle da je manje muževan, djeluje više neurotično, susretljivo i da su male šanse kako bi s njim izašle – napisali su istraživači u izvještaju.

Na rezultat je, kažu, u velikoj mjeri utjecalo to jesu li se same ispitanice identificirale kao ljubiteljice pasa ili mačaka. Ipak, čini se da muškarci sa psima djeluju muževnije od onih s mačkama, rekli su istraživači.

Njihove sumnje potvrdilo je nedavno istraživanje brenda hrane za ljubimce One Poll po kojemu je ispalo da muškarci sa psima imaju više šanse pronaći djevojku. Njih čak 63 posto pohvalilo se kako im je to pomoglo dogovoriti izlazak sa curom na stranicama za upoznavanje, prenosi bestlifeonline.com.

Facebook Komentari