Ročište u slučaju malverzacija oko luksuznih automobila odgođeno jer je odvjetnik završio u samoizolaciji

Epidemija koronavirusa, koja se ponovo razbuktava u Hrvatskoj, počela je utjecati i na održavanje sudskih rasprava. Tako je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno optuženo vijeće u slučaju Roberta Palića i još osam optuženika koje USKOK tereti da su malverzacijama pri uvozu luksuznih automobila oštetili proračun za oko 6,5 milijuna kuna.

Razlog odgode je nedolazak jednog od odvjetnika optuženika, koji je završio u samoizolaciji jer je bio na teniskom turniru u Zadru, gdje je došao u kontakt s osobom za koju se kasnije ispostavilo da je COVID pozitivna. Sjednica optužnog vijeća odgođena je za 8. srpnja. Zanimljivo je i da je prošla sjednica optužnog vijeća također odgođena zbog COVID-a 19, jer je bila zakazana u vrijeme kada zbog epidemije koronavirusa sudovi nisu radili.

Optužnica protiv Palića, koji je inače hotelijer, i ostalih podignuta je u listopadu 2019. a on je široj javnosti postao poznat jer je svojevremeno na press konferenciji Dinama optužio Robina Bokšića, kontroverznog istražitelja UEFE, da je prevarant.

USKOK Palića i ostale tereti da su rabljena luksuzna vozila kupovali od raznih tvrtki, a zatim ih po fiktivno uvećanim cijenama prodavali Palićevim tvrtkama, piše Večernji list.

Facebook Komentari