Izbacite iz dnevne rutine vlažne maramice i matirajuće formule

Među proizvodima koje Hirons predlaže da izbacimo iz dnevne rutine su vlažne maramice, kao svakodnevni ritual u čišćenju lica, snažni čistači, formule za matiranje te preskupa kozmetika.

– Maramice vam ne očiste lice, već su namijenjene samo hitnim slučajevima, kad niste kod kuće, ako nemate pristup čistoj vodi. Također su štetne za okoliš. Zapamtite: maramice su namijenjene samo za putovanja, povremeno korištenje i festivale. I nikad ih ne bacajte u školjku – govori Hirons.

Pjenasti čistači za lice koji sadrže SLS / SLES (natrijev lauril sulfat / natrijev lauret sulfat) ili, točnije, bilo što daje super čistu kožu jer previše isušuju, drugi su na no-no listi.

– Možda biste trebali razmotriti i uklanjanje proizvoda za kosu i paste za zube koji sadrže SLS – ističe kozmetičarka.

Također, upozorava kako ni preskupa kozmetika nema smisla jer je to bacanje novaca, prenose 24sata.

– Proizvodi koji imaju visoku cijenu često nemaju ni klinička istraživanja, to je bacanje novaca. Naime, kozmetika ne može i ne mora biti skupa. Brendovi bi trebali biti iskreni i reći ljudima da plaćaju ambalažu i reklamu, a ne sastojke koji ne čine ništa. Ako si to možete priuštiti i uživate u tome, super. Ali ako ne možete, ne propuštate ništa što za puno manju cijenu ne možete dobiti u nekom drugom proizvodu – poručuje Hirons.

Četvrta stvar koju ne preporučuje u velikim količinama ili uopće su – formule za matiranje.

– Osim ako ste tinejdžer ili imate masnu kožu, ne trebate matirajuće proizvode. Zdrava koža ima prirodan sjaj – zaključuje kozmetičarka za Harper’s Bazaar.

Facebook Komentari