Iz rijeke Mrežnice izvučena tijela dvojice muškaraca, po svemu sudeći radi se o migrantima

Policijski službenici su iz rijeke Mrežnice na području Donjih Dubrava, koje se nalaze u sastavu grada Ogulina, izvukli dva tijela nepoznatih muških osoba, javili su iz PU karlovačke.

Slijedi istraga i postupak utvrđivanja njihova identiteta, no po svemu sudeći i u ovom slučaju radi se o tijelima migranata. Samo u lipnju s migrantske rute iz Mrežnice izvučeno je šest leševa utopljenika.

Dva mrtva tijela izvučena su također u subotu, 13. lipnja, iz rijeke Mrežnice u mjestu Svojić na području općine Barilović. Karlovačka policija tad je javila da su oko podneva njihovi kolege koji rade na poslovima zaštite državne granice zatekli strane državljane koji su im rekli da su se na slapovima Mrežnice utopile dvije osobe. HGSS-ovci su ih izvukli u večernjim satima.

Istoga tjedna, u ponedjeljak, također su iz Mrežnice na području općine Barilović izvučena dva utopljenika. Radilo se o migrantima koji su u vodi proveli duže vrijeme prije nego ih je netko pronašao.

U posljednje tri godine, ne računajući ove slučajeve, na migrantskoj ruti smrtno je stradalo 25 migranata, a isto toliko ih je teško ozlijeđeno. Po načinu stradavanja prevladava utapljanje u rijekama. Otprilike jedno tijelo isplivalo je u nekoj od rijeka mjesečno, a samo Mrežnica ih je u lipnju izbacila šest, piše Jutarnji list.

Share This Article