Afera vjetroelektrane: USKOK ispitao blisku suradnicu premijera Plenkovića, Tenu Mišetić

Sljedeći tjedan istječe istražni zatvor bivšoj kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac.

Kako stvari stoje, u Remetincu bi mogla ostati i dalje, i to zato jer se stalo s ispitivanjem svjedoka. Razlog je u žalbama koje su uložili drugi odvjetnici, pa rješenje o istrazi još nije pravomoćno.

No RTL doznaje kako je, uz sestre i supruga, USKOK ispitao i zamjenicu predstojnika kabineta premijera Plenkovića, Tenu Mišetić.

Prije 20 dana, u strogoj tajnosti, USKOK je ispitao Tenu Mišetić. Kako doznaje RTL, ona nije teretila Josipu Rimac, ni u svom iskazu rekla nešto zbog čega bi istraga mogla otići u drugom smjeru.

Jedna od važnijih svjedokinja mogla bi biti i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. koja svoj poziv još nije dobila. Uz to što je prijateljica Josipe Rimac, USKOK zanima je li zajedno s tajnicom kabineta Ružicom Njavro utjecala na izmjenu uredbe o zakupu šumskog zemljišta.

Odvjetnica Josipe Rimac razočarana je, u ponedjeljak će biti 30 dana otkako je Rimac u zatvoru, a još nije ispitano ni pola od 30-ak svjedoka.

“Posjetila sam ju nekoliko puta, vidjela sam ju jučer ujutro. Čujte, ona se osjeća dobro, relativno dobro obzirom na okolnosti, smještaja, svjesna svih okolnosti i dobro je”, rekla je Lidija Horvat, odvjetnica Josipe Rimac.

USKOK joj je usmeno odbio i zahtjev za prisustvovanjem ispitivanju svjedoka, iako je u nekim predmetima županijskih odvjetništava to uobičajena praksa.

I dok je Josipi Rimac u interesu da se svjedoci što prije ispitaju, odvjetnik predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava žalio se na istragu.

Vladimir Terešak, odvjetnik Krunoslava Jakupčića, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, neistinitim je prozvao tvrdnje bjegunca Milenka Bašića, vlasnika projekta CEMP koji je iz BiH poručio da su ga ucjenjivale Hrvatske šume.

Inače, poduzetnik iz Posušja zajedno s Draganom Stipićem od početka afere nalazi se u Bosni i Hercegovini. Prije nekoliko dana sami su se javili na ispitivanje u policiju, nakon čega su pušteni na slobodu. Hoće li i kada u Hrvatsku, ne otkrivaju, piše RTL.

Facebook Komentari