Šostar: Nažalost, nemam dobre vijesti za Zagreb, imamo 24 zaražene osobe

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar rekao je kako je u 18:30 dobio rezultate te da su u Zagrebu 24 osobe zaražene koronavirusom.

U Zagrebu imamo nove slučajeve zaraze koronavirusom u dvije bolnice, u Vinogradskoj i psihijatrijskoj u Jankomiru.

“Do danas u 18:30… Nažalost, nemam dobre vijesti za Zagreb, imamo 24 pozitivnih i još 50 testova se odrađuje. Od tih 24, imamo danas ukupno 16 pozitivnih pacijenata u bolnici Sv. Ivan, četiri njihova djelatnika i jednu kolegicu imamo u KBC Sestara milorsdnica. Tako da, nisu dobre vijesti, ali što je tu je, naši epidemiolozi vrijedno rade sve kontakte. Moram pohvaliti ravnatelja bolnice Sveti Ivan. Oni su izvršili briseve ukupno 65 ljudi u bolnici, od toga 39 pacijenata, 26 djelatnika i nažalost, četiri djelatnika je pozitivno. I 16 pacijenata”, rekao je Šostar za RTL Danas.

Na pitanje hoće li svi djelatnici u samoizolaciju te hoće li bolnice normalno funkcionirati, Šostar kaže:

“Ne, ne… U Svetom Ivanu je 39 osoba u samoizolaciji, i to samo oni koji su na odjelu palijativne skrbi. Bolnice će i dalje normalno funkcionirati. U samoizolaciji će biti deset pacijenata i o njima će brinuti potpuno zaštićeni djelatnici.”

Na pitanje slaže li se s mišljenjem HZJZ-a da premijer nije trebao u samoizolaciju nakon susreta s Novakom Đokovićem u Zadru rekao je da tu nije bilo bliskog kontakta.

“Bliski kontakt je onaj u zatvorenom prostoru na duže od 15 minuta. Mislim da je HZJZ apsolutno u pravu da nema potrebe za samoizolacijom. U konačnici, premijer se testirao i negativan je pa ne vidim razloga… Mislim da koronu ne treba koristiti u političke svrhe.”

Proboj korone u dvije zagrebačke bolnice: U Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan” zaraženo je četvero djelatnika i 16 pacijenata

Facebook Komentari