Grad će svim umirovljenicima podijeliti po dvije maske, a morat će ih nositi i tete u vrtićima

Bez maski neće se smjeti ulaziti u tramvaje i autobuse, a u svom svakodnevnom radu morat će ih nositi i odgajateljice u dječjim vrtićima. Novost je to iz Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a ovu je mjeru javno izrekao sam gradonačelnik Milan Bandić, piše Večernji list.

– Mi smo razmotrili izvješća i donijeli jednu preporuku za tri socijalne skupine i jednu obavezu. Prva preporuka je da se u javnom gradskom prijevozu koriste obavezno maske. Tko nema, neka se javi u Crveni križ i uzeti masku. Drugo, za to je zadužena direktorica ZET-a i gospodin Penava i ured za javnu nabavu i pročelnik ureda za zdravlje. Druga su skupina naši najmlađi imamo proboj kovida u dječje vrtiće. Imamo od sada obavezu da sve tete u vrtiću nose maske. Treća socijalna skupina su korisnici pučkih kuhinja”, to su preporuke – rekao je Bandić i dodao da su najugroženiji umirovljenici, koji će dobiti po dvije maske.

– Svaku umirovljenik grada Zagreba će dobiti maske – naglasio je, a na konferenciji za novinare rečeno je i da su u tramvajima osigurana dezinfekcijska sredstva.

Broj novih slučajeva u Zagrebu, podsjetimo, je 11. Među njima su i dvije pozitivne medicinske sestre. U gradu je u ovom trenutku aktivan 51 slučaj.

Facebook Komentari