VIDEO Beroš: Imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj; Nacionalni stožer objavio gdje su po županijama

”Svjesni smo činjenice da je novo žarište u Đakovu. Imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj. To ukazuje na potrebu da budemo oprezni, ali ne znači da je epidemiološka situacija značajno pogoršana. Rast imamo, ali još uvijek nije eksponencijalan”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš koji je obišao KBC Split.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 17 obrađenih testova s područja SDŽ danas nema novooboljelih osoba. 136 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Ni jedna osoba se ne nalazi na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

Nacionalni stožer

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 30, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2366, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Prema njihovim podacima, jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije. Dvanaest ih je iz Grada Zagreba te 12 iz Osječko-baranjske županije.

Na bolničkom liječenju je 16 ljudi, a niti jedan pacijent nije na respiratoru. Ukupno su dosad ozdravile 2142 osobe, a preminulo je 107 ljudi.

Capak: Nije dobro, 10 časnih sestara ima korona virus, tamo je 300-tinjak osoba, imaju i vrtić

Facebook Komentari