Korona virusom zaražen pacijent koprivničke Opće bolnice

Koronavirusom je zaražena jedna osoba na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o pacijentu koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite rekli su u nedjelju kako je taj pacijent prije daljnje medicinske obrade testiran na covid-19 te je nakon prvog negativnog nalaza ponovnim testiranjem potvrđen kao zaraženi.

“Pacijent je, zajedno s još četiri pacijenta koji su bili u bliskom kontaktu, zbrinut i premješten u izolaciju na Infektivnom odjelu koprivničke bolnice, sukladno protokolima i uputama koje propisuju parametre zbrinjavanja infektivnih pacijenata”, navode u Stožeru.

Dodaju kako su, nakon epidemiološke obrade, iz predostrožnosti mjerom kućne samoizolacije obuhvaćena i četiri zdravstvena djelatnika.

Stožer je s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju na telefonskoj sjednici onio i zaključak o zabrani posjeta i izlazaka korisnika ustanova u socijalnoj skrbi odnosno domova za starije i nemoćne osobe na području županije, privatnih obiteljskih domova i udomiteljskih obitelji, te je do daljnjega ukinuo posjete u koprivničkoj bolnici, prenosi besplatno Hina.

Facebook Komentari