U koprivničkoj bolnici zaražen pacijent, zabranili su posjete

Screenshot: N1

Koprivničko-križevački stožer priopćio je u nedjelju navečer kako su došli rezultati troje testiranih ljudi te da je potvrđen jedan novi slučaj zaraze korona virusom, pišu 24sata.

Radi se o pacijentu Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” kojeg su prije daljnje medicinske obrade testirali. Nakon što je prvi test ispao negativan, drugi je pozitivan i potvrđen je kao asimptomatski nositelj korona virusa.

On je, zajedno s još četiri pacijenta s kojima je bio u bliskom kontaktu, premješten u izolaciju na Infektivnom odjelu koprivničke bolnice. U kućnoj samoizolaciji su četiri zdravstvena djelatnika.

Županijski stožer je zbog toga donio Zaključak o zabrani posjeta i izlazaka korisnika ustanova u socijalnoj skrbi što obuhvaća domove za starije i nemoćne na području županije, privatne obiteljske domove i udomiteljske obitelji, a do daljnjega je ukinuo i posjete u koprivničkoj bolnici.

– Ovim putem Županijski Stožer civilne zaštite još jednom apelira na građane da se odgovorno ponašaju i pridržavaju svih dosad donesenih općih mjera i uputa o fizičkom distanciranju i smanjenju socijalnog kontakta, održavanju higijenskog standarda i dezinfekcije, koje su od ključne važnosti za sprječavanje širenja bolesti – priopćili su.

Facebook Komentari