Nakon pet i pol sati pregovora i taktiziranja, policija rastrojenog muškarca napokon privela

Ovo je moj dom! Isključili su mi struju, ne mogu puštati muziku i kaj da sad radim? Kaj? Kaj?, urlao je muškarac jučer poslijepodne s balkona zgrade u zagrebačkom naselju Sopot. Mahao je i prijetio nožem, svako malo ulazio u stan, vraćao se na balkon, palio cigaretu i točio viski Jack Daniels u čašu.

A drama u zgradi u Ulici Milovana Kovačevića na broju 9 počela je ujutro nakon što je ženu i djecu istjerao iz stana. Kako doznajemo, napio se, razbijao po stanu, udarao nogama po zidovima, te su susjedi pozvali policiju. Uz temeljnu policiju, pred zgradu su kasno poslijepodne stigli i specijalci, ekipa za posebne zadaće i Hitna pomoć. Prolaznike su zamolili da se odmaknu od zgrade zbog vlastite sigurnosti, a oko 19 sati zgradu su ogradili policijskom trakom.

– Policajci su ga molili da mirno otvori vrata, ali je odbio i rekao da će ih sve zaklati – rekao je jedan od susjeda, dok je drugi uspio porazgovarati s njegovom suprugom.

– Rekla mi je da ne želi više čuti za njega i da joj je drago što su uspjeli živi izaći iz stana jer je potpuno prolupao – rekao je susjed. U zgradu nije mogla ući ni žena koja čuva jednu stariju bolesnu ženu dok su joj djeca na moru.

– Trebala bih joj dati tablete. Pričala sam s policijom i rekli su mi da, ako nije hitno, pričekam sat ili dva i da će me onda probati pustiti u zgradu – ispričala je žena. Susjedi koji ga dobro znaju tvrde da je bio normalan čovjek, no da mu se nešto pomutilo u glavi zbog tableta i alkohola koji je popio. Iza sebe ima dva braka i četvero djece.

Oko 22 sata policija je samo neke stanare počela puštati u zgradu, a rastrojenog muškarca pokušavali su smiriti i urazumiti pregovarači, pa čak i njegova supruga. Priveli su ga nešto poslije 23 sata, pišu 24sata.

Drama u Sopotu: Zaključao se u stan, urla i prijeti nožem. Došla je policija, udaljava građane

Facebook Komentari