Goran: Bit će žestoko, probat ćemo nadmašiti Beograd

Zadarski Adria Tour, drugi humanitarni teniski turnir iz ciklusa koji organizira prvi tenisač svijeta Novak Đoković, počinje u subotu, ali i u petak je na teniskim terenima u Višnjiku bilo zanimljivo.

Odigrani su atraktivni ekshibicijski dvoboji, odrađen ždrijeb turnira, pjevao je Gibonni, a sudionici turnira obratili su se i novinarima na zajedničkoj press-konferenciji. U skladu s epidemiološkim mjerama – pod maskama.

Posljednji je u Zadar, jučer stigao Rus Andrej Rubljov, 14. igrač svijeta, koji se pridružio prije najavljivanima Đokoviću, Zverevu, Čiliću, Ćoriću i Dimitrovu te tako dodatno ojačao konkurenciju na “malom Mastersu” u Zadru. – Andreju posebno zahvaljujem jer smo ga “digli” tek prije dva dana.

Događaj je humanitarnog karaktera i ja bih zahvalio svima koji su to prepoznali. Što reći, odlično nam je u Zadru – kazao je Novak Đoković. S porukama zahvalnosti novinarima se obratila i predsjednica HTS-a Nikolina Babić: – Zadarski Adria Tour veliki je događaj za Hrvatsku na koji smo iznimno ponosni.

Zahvalni smo Goranu Ivaniševiću koji je trener Novaka Đokovića i direktor turnira u Zadru kao i Novakovu stricu Goranu Đokoviću koji je naš veliki prijatelj. Svim igračima jako se sviđa Zadar, neki su prvi put u Hrvatskoj pa su oduševljeni obalom, smještajem, terenima i gradom.

Direktor turnira Goran Ivanišević u svom je stilu najavio završna dva zadarska dana. – Imamo šestoricu vrhunskih svjetskih tenisača – Novaka Đokovića, Alexandera Zvereva, Grigora Dimitrova, Andreja Rubljova, Marina Čilića i Bornu Ćorića – i još dvojicu srpskih igrača Danila Petrovića i Peđu Krstina, koji su prošli kvalifikacije, i mislim da ćemo imati sjajan turnir. Bit će žestoko kao u Beogradu, a možda ćemo ga i nadmašiti.

Hvala Novaku koji je bio vizionar svega ovoga, ali i njegovu bratu Đorđu koji je sve organizirao – rekao je Goran. – Imam li posebnu želju s kim želim igrati ovdje? Ne želim igrati s Novakom, njega mi je već dosta – kazao je Zverev i nasmijao okupljene novinare. Želja mu se zasad ispunila, prilikom ždrijeba (koji su tenisači odradili na terenu gađajući iz servisa lopticama kutije s imenima), dobio je skupinu u kojoj su još Rubljov, Čilić i Petrović.

A to znači da su u onoj drugoj skupini Đoković, Dimitrov. Ćorić i Krstin. Nakon pressice došlo je do dirljivog susreta Novaka Đokovića s Biserkom Petrović, majkom pokojnog Dražena. Biserka je Novaku darovala Draženov dres, a on je uzvratio reketom. Kazavši potom:

– Ovo je za mene jako emotivan trenutak i veoma sam dirnut što ste došli i ukazali nam veliko zadovoljstvo i čast. Hvala vam na lijepom poklonu koji ću držati na posebnome mjestu u svom domu, a nadam se da će i vama reket dobro poslužiti. Što reći o Draženu, on je sportska ikona u regiji, onaj koji je obilježio ne samo košarku nego i sport. Čovjek kojemu su se svi divili, cijela Amerika, ostavio je dubok trag u srcima svih ljudi ovdje i diljem svijeta.

Slušao sam neke intervjue s vama, naravno i s Acom, a najviše je na mene ostavio utjecaj dokumentarac “Jednom braća” u kojem sam još bolje upoznao cijelu priču i kako se sve dogodilo. Čast mi je što stojim uz vas, nisam imao priliku biti s Draženom, ali osjećam da je i on ovdje s nama – dirljivim je riječima zaključio Đoković.

Današnji službeni program počinje u 14 sati susretima prvog kola, no prije toga, u 12 sati, bit će odigran ekshibicijski dvoboj između Hrvatice Donne Vekić i Srpkinje Olge Danilović, piše Večernji list.

Facebook Komentari