VIDEO U Sisku održan Hod za život i protuakcija

Izvor: N1, arhiva

U jeku predizborne kampanje u kojoj je pitanje ženskog reproduktivnog zdravlja, postala jedna od ključnih tema, u Sisku je održan Hod za život, ali istodobno i kontra prosvjed za ženinom pravo na izbor i dostupnost pobačaja.

“Danas se u našemu gradu Sisku održao po prvi puta Hod za život, obitelj i Hrvatsku“, rekao je Boris Prpić, koordinator Hoda za život u Sisku.

Više stotina ljudi hodalo je Siskom zalažući se za zakonsku, društvenu i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti, priopćili su iz Hoda za život.

Ističu da transparent u prvome redu Hoda nosi prevažnu poruku: Za zaštitu svakoga života – bez diskriminacije!

Organizatori Hoda za život kažu da 75 posto žena koje su imale pobačaj su to učinile pod pritiskom okoline i zbog nepovoljne ekonomske situacije. Zato su Siščani, kažu, danas poslali poruku svakoj majci – nisi sama, život je dragocjen dar!

Više desetaka volontera također je sudjelovalo u organizaciji Hoda za život, darujući svoje vrijeme i vještine i na ovaj način dajući podršku i iskazujući solidarnost majkama, očevima i obiteljima jer obitelj je je mjesto gdje život počinje, a ljubav nikada ne prestaje!, priopćili su.

Sudionike Hoda za život dočekali su i protuprosvjednici koji se zalažu za pravo na izbor i pravo na dostupnost pobačaja.

Oni su pak nosili transparente na kojima je stajalo Zahtijevamo besplatan pobačaj, Grad pobjede zdravog razuma, Otpor ženo kapiju.

Članovi koalicije stranaka okupljenih oko Možemo! u Sisku su razvili i veliki transparent “Hodaj do birališta, pobijedi fundamentalizam”, prenosi N1.

Facebook Komentari