Plenković: Škoro očito svaki dan proklizava na suhom

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, predstavio je kandidate na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za I. izbornu jedinicu, koju predvodi upravo on.

S obzirom na sva postignuća u ovom mandatu, u proteklom razdoblju najveće krize, na vrlo jasan i kvalitetan plan, očekujem i veće povjerenje birača u prvoj jedinici nego što je to bilo 2016., poručio je Plenković iz središnjice HDZ-a.

Rekao je da imaju sjajan tim, sjajan program i odlične kandidate, koje nitko ne može ugroziti. Ti kandidati, poručio je Plenković, dijele iskonske vrijednosti HDZ-a, sve ono na čemu se temelji politika i domoljublja i demokršćanstva te brinu za Hrvate u BiH, dok Zlatko Hasanbegović, za kojega su ga novinari upitali, nije rekao nijedne riječi o tome.

Predsjednik Vlade i HDZ-a komentirao je poruku Miroslava Škore, koji je na skupu u Slavoniji u petak, govoreći o reakciji bivše predsjednice Grabar-Kitarović koja je pokazala srednji prst zbog njegove izjave o silovanim ženama,”mogu mahati kojim god hoće prstima, to govori o njihovom karakteru, no sigurno je, kada mi dođemo na vlast, dobit će po tim prstima”.

“Gospodin Škoro proklizava na suhom, očito da proklizava svaki dan, ne samo na osjetljivim temama, nego ima i izjave koje se mogu doživjeti kao prijetnja. Ja nisam osjetljiv na te njegove prijetnje”, rekao je Plenković.

Biračima je rekao da s HDZ-om znaju na čemu će biti, odluče li se dati im povjerenje na izborima.

Što se tiče novog rasta zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, Plenković je rekao da je zdravstveni sustav u pripravnosti.

“Vidimo da je u nekim od zemalja povećan broj zaraženih, intenzivno pratimo tu situaciju u susjedstvu, kao i u Hrvatskoj. Smatramo da smo kao zdravstveni sustav pripravni u cijelosti nositi se s eventualnim povećanim brojem zaraženih, kao i kontrolirati stvari na granici i apelirati na sve nas da se ponašamo odgovorno”, rekao je Plenković.

Upitan hoće li povećani broj zaraženih koronavirusom utjecati na izlaznost birača na izbore, Plenković je rekao da očekuje da će građani upravo u ovim okolnostima izaći na izbore.

“Očekujem da će naši sugrađani upravo u ovim okolnostima, kad idemo na izbore samo dva mjeseca ranije nego kad bi izbori bili na datum kao 2016. godine, izaći na izbore. Ja pozivam sve da izađu na izbore, važno je da imamo što veću participaciju naših sugrađana”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Facebook Komentari