Božinović: Još nema potrebe za nekim restriktivnijim mjerama

Postoje preporuke koje su vrlo precizne i, kako smo komunicirali već, sve što postižemo i što možemo postići je da to činimo zajedno, svi građani, stožeri i medicinska struka, rekao je ministar Davor Božinović i rekao da sve mjere koje se donose ovise o situaciji koja je trenutačna, pišu 24sata.

– Mi još uvijek ne smatramo da trebamo posegnuti za nekim restriktivnijim mjerama jer su naši epidemiolozi pohvatali sve kontakte oboljelih osoba. Radi se o hrvatskim građanima koji su boravili u BiH i Srbiju te inficirali svoju okolinu, najprije obitelj – rekao je za RTL.

Poručio je da je za građane BiH i Srbije uvijek postojala mjera i da je oko 80 posto zahtjeva za ulazak u Hrvatsku bilo odbijeno.

– Ako nešto nije neodgodivo onda se može odgoditi i ulazak – poručio je. Na pitanje zašto je gužva na granicama, ministar je rekao da se pregledavaju razlozi, odnosno neodgodivost, da se uđe u Hrvatsku.

– Nova normalnost ne bi trebala značiti zatvaranje, a mi na dnevnoj razini donosimo mjere da turizam funkcionira i da se gospodarske aktivnosti nastave, a da naši građani budu sigurni – poručio je.

Istaknuo je kako se danas zna više o korona virusu nego na početku te ako se svi pridržavaju osnovnih preporuka oko higijene, znatno je manji rizik.

Rekao je kako je Krunoslav Capak dobro i da nema simptome te da je bio negativan na testiranju.

Facebook Komentari