Prekinut promet na D1, evo gdje su sve gužve, kolone i zastoji

HAK u izvješću od 17:47 kaže da je zbog prometne nesreće prekinut promet na državnoj cesti Karlovac-Slunj (DC1) u mjestu Donje Taborište kod Slunja.

Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora, zastoji su povremeno na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče od naplate Lučko prema Karlovcu, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod kvora Oštrovica, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Buzin. Mokri su i skliski kolnici u središnjoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Kolone i zastoji:

na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora vozi se u kolonama u pokretu uz povremene zastoje. Pred naplatom Lučko iz smjera Jadranske avenije u smjeru mora kolona je oko 1 km. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) u koloni u pokretu vozi se od čvorova Jankomir i Buzin prema naplati Lučko;

na riječkoj obilaznici (A7) na izlaznom kraku čvora Matulji prema Istri/Opatiji kolona je oko 3 km;

na graničnom prijelazu Macelj, na autocesti A2 Zagreb-Macelj teretna se vozila isključuju kod odmorišta Lepa Bukva u smjeru Slovenije.

A2 Zagreb-Macelj:

između čvorova Zaprešić i Zabok (od 19. +300 do 21. +500 km) vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.
u noći 23./24.6.2020 od 20:00 do 05:00 sati zbog izvanrednog održavanja u tunelu Sveta Tri Kralja za sav promet bit će zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak: čvor Krapina-DC1-čvor Trakošćan u oba smjera.

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva:

na čvoru Matulji u smjeru Opatija/Istra kolona je oko 1,5 km.

DC1 „Brza cesta Solin – Klis“:

do 30. lipnja, u noćnim satima od 22:00 do 05:00 sati zatvara se DC1, „Brza cesta Solin – Klis“, u smjeru Splita. Obilazak je “starom kliškom cestom” (ŽC6253).

Istarski ipsilon:

u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke te ulaz u smjeru Pule,
u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke,
na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 2,80 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).
DC51 Nova Gradiška-Požega

Od 18. lipnja do 11. srpnja 2020. godine svaki radni dan od 08:00 do 18:00 sati zatvara se dionica DC51 Brestovac-Nova Gradiška. Obilazak: Rešetari – Batrina – Pleternica – Brestovac – Banićevac, i obrnuto.

Najava radova

sutra 21.6.2020. god. od 09:00 do 18:00 sati zbog održavanja automobilističke utrke za sav promet zatvara se državna cesta DC56 kroz grad Skradin. Obilazak je autocestom A1.

Danas do 19:00 satii zatvorena je za sav promet, zbog uklanjanja dimnjaka, Ulica kralja Zvonimira u Zagrebu u smjeru zapada, na dijelu od Heinzelove do Šubićeve ulice.

Do 1.9.2020. god do 17:00 sati za sav promet zatvoreno je raskrižje državne ceste DC1 (Ulica Trešnjevka) i državne ceste DC310 (Cvetkovačka ulica) u Jastrebarskom, u vrijeme izvođenja radova izgradnje kružnog toka na navedenoj lokaciji. U vrijeme izvođenja radova promet za sva vozila preusmjeren je na obilazne pravce: Smjer Karlovac – Zagreb: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) – Ulica Matije Gupca -Ulica Augusta Šenoe – Radnička cesta –državna cesta DC1. Smjer Zagreb – Karlovac: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – Ulica kralja Tomislava – Ulica Augusta Šenoe – Ulica Matije Gupca – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) – državna cesta DC1.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Od 31. ožujka 2020. stavljena je izvan snage Naredba o ograničavanju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se ograničava promet za teretna vozila za vrijeme državnih praznika, blagdana i tijekom ljetnih mjeseci, što znači da do daljnjeg nema zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona.

Facebook Komentari