Kovač o srednjem prstu Škori: Bivša predsjednica ima svoj stil

Miri Kovaču je, kako je rekao, čast što nastupa na simboličnim 14. mjestu u svojoj izbornoj jedinici, a u komentiranje skandaloznih izjava o silovanim ženama uporno se ne želi miješati, piše N1.

Na pitanje novinarke o tome je li se na listi HDZ-a našao unatoč sukobima s Andrejem Plenkovićem zato što bi bio “rigidni desničar”, Kovač odgovara:

“Ja sam na političar na listi HDZ-a koji ima normalne hrvatske stavove, počašćen sam time što sam dobio simbolično 14. mjesto. Prvi sam s kraja liste i to me posebno stimulira”, rekao je.

Slijedilo je pitanje o prognozama broja preferencijalnih glasova, na što je Kovač uzvratio da će se truditi da lista pobijedi, odnosno da u toj izbornoj jedinici opet dobije šest mandata.

“Svaki glas koji ja dobijem bit će glas za zajedništvo u HDZ-u i za zajedništvo Hrvatske”, kazao je Kovač.

“HDZ pobjeđuje samo kad okuplja, tako je oduvijek bilo, još od doba Franje Tuđmana, kad uključuje, kad pokazuje raznolikost. Tu se razmjenjuju mišljenja”, dodao je.

Rekao je da su unutarstranački izbori prošlost i da je pred strankom, očito i dalje s Plenkovićem na čelu, test. O sukobima s njime, pa i teškim riječima rekao je: “Kad imate utakmicu, to vam je kao u sportu, dogodi se koja izjava, lakši faul. Vidjeli smo se sad na Jarunu na obilježavanju obljetnice.”

Što se tiče srednjeg prsta Kolinde Grabar Kitarović Škori zbog katastrofalne izjave o silovanim ženama, rekao je da je on “muškarac, da nije žena i da mu je nezgodno to komentirati”.

“Gospođa Grabar Kitarović ima svoj stil i ne bih ga htio komentirati. Olako komentirati tu temu, bilo bi neodgovorno. Treba dugotrajno u Hrvatskoj imati savjetovališta za psihološku pomoć ženama”, rekao je.

Prof. Letica: Nadam se da nitko pametan Vigilareu „OBEĆANJE“ neće potpisati

Simbol ispruženog srednjeg prsta nasljeđe je Mediterana: Evo kada je posebno učinkovit

Može li jasnija poruka Škori i sličnima: Prošlo je vrijeme kad je žena čekala što će ‘baja’ reći

Škoro: Bivša predsjednica vulgarnom gestom pokazala tko je doveo Milanovića na vlast

Facebook Komentari