Korona virus: Krunoslav Capak od sinoć je u samoizolaciji

Prvi hrvatski epidemiolog, doc. dr. Krunoslav Capak, od sinoć je u samoizolaciji, doznaje reporterka N1 Matea Dominiković. Kako javlja reporterka, Capak se testirao na koronavirus i taj prvi nalaz je negativan.

Capak je u ponedjeljak bio na jednoj konferenciji gdje je, među okupljenima bila osoba za koju se sumnja da je zaražena koronavirusom ili je bila u kontaktu s osobom koja je zaražena.

Također, u samoizolaciji je, kako saznajemo, dr. Vera Katalinić Janković, pomoćnica ministra zdravstva, piše Jutarnji list.

U samoizolaciji su i zamjenica ravnatelja HZJZ-a Capaka, dr. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Mirela Šentija Knežević i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre Milosrdnice Krunoslav Kuna i dr. Anka Jurišić Kvesić, predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu.

Svi su oni prije četiri dana bili na konferenciji udruge CroMSIC na kojem je predstavljeno istraživanje o znanju mladih o HPV virusu, odnosno o dobrobiti cijepljenja.

Svi kojima je određena samoizolacija jučer i danas bit će testirani, a također će se testirati i njihovi kontakti.

Podsjetimo, broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju jučer je bio 11, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2269.

Jedna novooboljela osoba je iz Sisačko-moslavačke županije, dvije su novooboljele osobe iz Istarske županije, tri su novooboljele osobe iz Splitsko-dalmatinske županije, zatim su tri novooboljele osobe iz Zagrebačke županije, a dvije su novooboljele osobe iz Grada Zagreba.

Do sada je testirano 70995 osoba, od toga 368 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 9 osoba. Od toga je na respiratoru 0 pacijenata.

Ukupan broj ozdravljenih je 2142, što je 1 novoozdravljeni u 24 sata.

Facebook Komentari