Ravnatelj Instituta Hrvoje Požar: Imamo pet oboljelih od korona virusa

Screenshot: N1

Gost u programu N1 bio je Dražen Jakšić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar. Komentirao je kako je došlo do pojave koronavirusa u Institutu.

“Informacije imamo od utorka popodne kada je potvrđen jedan covid pozitivan zaposlenik koji je u Institutu bio 5. lipnja, kasnije je razvio simptome i nije dolazio na posao. Nažalost, dijagnosticiran je tek ovaj utorak.

S njim se čujem više puta na dan i bilo je problema doći do doktora, bio je i jedan neradni dan, neki liječnici nisu prihvaćali pacijente, mislim da je imao poteškoća u pristupu zdravstvenoj skrbi, ali u nedjelju je primljen u Zaraznu i u utorak je dobio pozitivan nalaz na covid. Stabilno je i želim mu brz oporavak”, poručio je Dražen Jakšić u razgovoru za N1.

Kaže da su u Institutu odmah u utorak kontaktirali epidemiološku službu, poslali popis kontakata iz Instituta, epidemiolozi testirali nekolicinu zaposlenika i pokazala su se dva pozitivna slučaja među zaposlenicima, a i dva studenta koji su radili na projektu su zaraženi što ukupno čini pet zaraženih.

Kaže da su se držali mjera prevencije širenja zaraze. Nema informaciju kako se zaposlenik zarazio, a nije mu poznato da je putovao izvan zemlje.

Ukupno je 80 zaposlenika u Institutu, svi su odmah poslani na rad od kuće. Ide dezinfekcija zgrade, a zaposlenici će ostati kod kuće dok ne prođe opasnost prenošenja bolesti. Na službenom putu nije bio nitko od zaposlenika, ali ne zna je li bilo privatnih putovanja.

Beroš o skoku novozaraženih: Novi slučajevi koronavirusa nisu neočekivani; potreban oprez

Facebook Komentari