Marić o mogućnosti da bude mandatar za sastavljanje Vlade RH

Danas se održava sjednica užeg kabineta Vlade, a ministri su prilikom dolaska odgovarali na pitanja novinara.

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je informaciju da je Hrvatska po konkurentnosti najlošija u Europskoj uniji, a na pitanje kako to promijeniti odgovorio je – provedbom reformi za poboljšanje horizontalnog okvira za uvjete poslovanja, piše HRT.

– Znači, ono što cijelo vrijeme govorimo, propagiramo, a na neki način i radimo, ali očito moramo biti još brzi i uspješniji po pitanju i poreznog i neporeznog i administrativnog rasterećenja, poručio je Marić.

Marić je rekao da su u lipnju turizam i ugostiteljstvo u padu 60-ak posto. Situacija se popravlja, ali ni blizu nije kao prošle godine, poglavito u turizmu, dodao je. Međutim, naglasio je Marić, evidentno je da mjere popuštanja imaju efekta na gospodarsku djelatnost i na prihodovnu stranu proračuna.

Novinari su ga pitali i o mogućnosti da bude mandatar za novu vladu.

– Ni blizu, uopće neću ništa ni komentirati, rekao je Marić.

Poručio je da u kampanji treba raspravljati o temama koje su važne za Hrvatsku.

Na pitanje novinara o tome da sve više i više turističkih djelatnika ne želi snižavati cijene odgovorio je da smo tržišno gospodarstvo.

– Tržište regulira određene stvari, rekao je Marić.

Ministar prometa Oleg Butković na novinarsko pitanje očekuje li da ponovno bude ministar odgovorio je: “Ne razmišljam o tome”.

– Četiri i pol godine sam se dosta naradio pa ćemo vidjeti, sad sam koncentriran samo na kampanju, rekao je Butković. Na pitanje je li se umorio odgovorio je da to umara, a na pitanje znači li to da ne bi volio biti ministar odgovorio je: “Sve sam vam rekao”.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je izbore i svoju poziciju na HDZ-ovoj listi.

– Ja ću se boriti u okviru liste i ako lista dobije, to će biti u redu, rekao je Bošnjaković, piše HRT

Facebook Komentari