Domovinski pokret predstavio listu u 1. jedinici: Otac oživljavanja političkog mrtvaca SDP-a je Andrej Plenković

Domovinski pokret Miroslava Škore predstavio je svoju listu u prvoj izbornoj jedinici. Nositelj njihove liste u toj jedinici je Zlatko Hasanbegović, a ona obuhvaća sjeverozapadni dio Zagrebačke županije te dio centra i zapada Grada Zagreba.

– Siguran sam da će svojim uspjehom kandidati koalicije okupljene oko Domovinskoga pokreta upravo u četiri takozvane zagrebačke izborne jedinice, posebice u prvoj, postaviti temelj svoje političke pobjede, poručio je Hasanbegović, javlja HRT.

Član koalicije okupljene oko Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović razgovarao je s reporterom N1 Markom Perožićem o predstojećim parlamentarnim izborima.

Hasanbegović je kazao kako je on nositelj liste koalicije predvođene Domovinskim pokretom u prvoj izbornoj jedinici i kako je to neka vrsta njegovog prirodnog, gradskog, političkog staništa.

Što se postizbornih koalicije tiče, rekao je kako je potpuno jasno i nema potrebe mistificirati tko s kim može.

“Otac oživljavanja političkog mrtvaca SDP-a je gospodin Andrej Plenković i jedina politička brana povratku SDP-a na vlast je koalicija oko Domovinskog pokreta. U ovom trenutku je jasno da je glas za gospodina Plenkovića glas ne samo za gospodina Milorada Pupovca već glas za povratak političkog utjecaja SDP-a. Bilo u obliku sastavljanje Vlade, bilo u obliku konačne legalizacije izvanbračnog zajedništva između HDZ-a i SDP-a”, rekao je Hasanbegović.

O tome hoće li u njihovoj koaliciji biti “žetončića i prelatača”, kaže kako nije vidovit, ali kako je njegov odgovor da neće biti nikakvih žetončića i preletača.

“Ona Vlada koja će se uspostaviti imat će čvrstu političku potporu u Saboru, ako neće moguća su samo tri scenarija. Prvi je povratak SDP-a na vlast, drugi je legalizacija konkubinata gospodina Plenkovića i SDP u obliku velike koalicije, treći je stvaranje čvrste nacionalne Vlade okosnica koja će biti koalicija Domovinskog pokreta. Ako ne bude ništa od toga, onda idemo na nove izbore”, kazao je Hasanbegović.

Rekao je kako je zagovarao dogovor Mosta i Domovinskog pokreta, ali kako mu nije poznato zašto do njega nije došlo. “Ja nisam sudjelovao u tim razgovorima, zato o tome ne želim ni govoriti”, ističe.

Škoro predao izborne liste, na predaju došli i tamburaši

Facebook Komentari