Ćaleta priznao ubojstvo: Ubio je svoju trudnu djevojku jer dijete nije bilo njegovo pa pobjegao

Početkom 2014. je Ćaleta ispitan u Hrvatskoj i tada se branio šutnjom. Uhićen je prošlog ljeta nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu preuzelo postupak

Branimir Ćaleta priznao je ubojstvo Ukrajinke Ane Kitaeve na početku suđenja, prenose 24sata.

– Smatram se krivim, ali ne onako kako to optužnica opisuje. Žao mi je što se ovo dogodilo. Kajem se i želio bih se ispričati roditeljima pokojne i svim njenim bližnjima – rekao je, javlja Dalmatinski portal.

Državno odvjetništvo tereti ga da je počinio teško ubojstvo na okrutan i podmukao način iz niskih pobuda nakon što je saznao da mu je djevojka trudna s drugim muškarcem. S Anom se našao u sobi u hostelu u gradu Dnipro 15. rujna 2013. godine. Bila je u osmom mjesecu trudnoće. Kako bi je kaznio što je ostala trudna s drugim i onemogućio rađanje djeteta koje nije njegovo, četiri puta ju je udario po licu i još deset puta po glavi masivnim tupo tvrdim predmetom s metalnom podlogom.

Skinuo je odjeću s nje, zamotao je u plahtu i sakrio ispod kreveta. Njenu i svoju odjeću odbacio je na skrovitom mjestu i pobjegao iz Ukrajine. Njezino tijelo pronašli su roditelji idućeg dana oko podneva.

Došli su u sobu s čistačicom koja je nešto ranije pokucala na vrata, no nitko joj nije otvorio. Sve je na prvi pogled djelovalo uredno i nisu se vidjeli tragovi sukoba. Krvave plahte bile su sakrivene.

Početkom 2014. je Ćaleta ispitan u Hrvatskoj i tada se branio šutnjom. Uhićen je prošlog ljeta nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu preuzelo postupak.

Suđenje se nastavlja u srpnju, a u rujnu bi u Hrvatsku trebali doći i roditelji pokojne. Odbili su prijedlog da ih se sasluša putem videolinka.

– Želim da se ovo što prije riješi, da dobijem što zaslužujem – kazao je Ćaleta sutkinji Ivoni Rupić dok se dogovarao nastavak rasprave. Za ovo kazneno djelo prijeti mu 40 godina zatvora.

Facebook Komentari