VIDEO Plenković predao liste, objasnio zašto manjka žena a nema ni Milijana Brkića

HDZ je predao liste Državnom izbornom povjerenstvu koje je u ponedjeljak na maratonskom sastanku usvojilo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke, prenosi N1.

Liste su utvrđene konsenzusom oba stranačka tijela, istaknuo je jučer predsjednik stranke Andrej Plenković.

Na izbornim listama su i Miro Kovač, Božidar Kalmeta i Stevo Culej i to na posljednjim mjestima u svojim izbornim jedinicama. Kovač je u 6. izbornoj jedinici, Culej u 5., a Kalmeta u 9. izbornoj jedinici.

Dvjestotinjak HDZ-ovaca okupilo se pred Saborom na Trgu svetog Marka, nose zastave, a ministar Grlić Radman rekao je da se radi o spontanom okupljanju.

Nakon što je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predao liste obratio se novinarima. “Drago mi je da sam ovdje s nositeljima lista. Nakon formalne predaje drago nam je da smo jučer usuglasili kandidature, postigli konsenzus. Liste su kvalitetna kombinacija ljudi s iskustvom. Sa svim temama ćemo se moći baviti zahvaljujući ekspertizi kandidatkinja i kandidata.

Idemo s programom “Sigurna Hrvatska” u pobjedu. Smatramo da smo ispunili brojna izborna obećanja, da smo se nosili s velikim brojem kriza, posebno kad je riječ o Covidu-19″, istaknuo je.

Hrvatska je premostila nekoliko kritičnih mjeseci, rekao je Plenković i dodao da će ova kampanja biti šansa za predstavljanje vizije Hrvatske te šansa za transformaciju u brojnim područjima.

“Stali smo iza naših građana. Želimo sredstva idućih godina iskoristiti za rast. Očekujemo na izborima pobjedu kao 2016.”, dodao je.

“Dobili smo prijedloge sa županijskih razina, sastavljanje lista u ovako velikoj stranci nije jednostavna aktivnost. Ovaj put nismo uspjeli ispuniti kvotu, zbog toga nam je žao, ali kandidatkinje su pozicionirane i europskim institucijama i u Vladi i Hrvatskom saboru”, napomenuo je premijer odgovarajući na pitanje o ispunjenju ženskih kvota na kandidacijskim listama.

“Sustav vrijednosti HDZ-a je na nekoliko bitnih postulata – državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo. Većinu tih vrijednosti dijeli naš program. Stavili smo u prvi plan obitelj, to je u skladu s našim vrijednosnim sustavom”, dodao je i rekao da će se truditi dobiti što više mandata.

Predstavit ćemo program, a glavni saveznik su nam hrvatski građani, istaknuo je premijer.

Komentirajući izjavu Miroslava Škore da Andrej Plenković sigurno neće opet biti premijer, Plenković je rekao: “On sigurno neće biti premijer. Idemo pobijediti, a g. Škoro se pokazao kao sjajan partner SDP-a i Zorana Milanovića, a kad vidite odnose između SDP-a i g. Škore ne vidim da tu lete neke strelice, čak ni u kampanji.”, prenosi N1.

“Koncept lista bio je uključivost. Nekih nema, a onih koje ima, trebaju se potruditi da dobijemo što veću potporu. Milijan Brkić nije bio niti predložen”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje zašto na listi nije bilo mjesta za Brkića.

Nakon dramatične večeri u HDZ-u sastavljene liste za izbore, evo ih po jedinicama

Šeks objašnjava sastavljanje lista u HDZ-u i potvrđuje dramu oko 4. izborne jedinice

U centrali HDZ-a satima su lomili Anušića, htjeli su mu na listu uvaliti čovjeka kojeg su ipak zbrinuli na kraju – kod Medveda

Facebook Komentari