Predsjednik NL Bura Hrvoje Burić: Riječki DORH štiti gradonačelnika Rijeke, oni su ladičari

Hrvoje Burić, predsjednik NL Bura, započeo je konferenciju za medije s informacijom da je NL Bura jučer predala kandidacijsku listu za 8.izbornu jedinicu. Državno izborno povjerenstvo prihvatilo je listu te je sada i službeno da NL Bura izlazi samostalno na izbore u 8.izbornoj jedinici.

“Često se govori u medijima da smo u koaliciji sa Domovinskim pokretom, pa ponovno apeliramo na medije da takvu informaciju ubuduće ne plasiraju u javnost”, naglasio je Burić i prešao na današnju temu nadodavši kako ovo nije prvi puta da NL Bura ima konferenciju za medije ispred DORH-a. Do sada su bile dvije tiskovne u Zagrebu, u Gajevoj ulici, Ispred DORH-a povodom kaznene prijave koju je NL Bura podnIjela protiv riječkog gradonačelnika u slučaju “Preluk”.

“Sada imamo treću tiskovnu ovdje ispred riječkog DORH-a i ono što jasno želimo reći je da riječki DORH štiti gradonačelnika grada Rijeke. Događali su se mnogi slučajevi unatrag petnaestak godina i nazvao bih riječki DORH da su “ladičari” budući sva izvješća Državne revizije uredno spremaju u ladicu mada je u tim izvješćima pisano da se krši Zakon o proračunu, Zakon o fiskalnoj odgovornosti ili da su mnogi ugovori napravljeni na štetu grada Rijeke. Želim iznijeti još jednu činjenicu koja govori svemu navedenome u prilog, a tiče se moje tiskovne zabilježene u Novom listu datuma 25.05.2015. godine gdje se navodi kako je “Energo” kupio tvrtku “Amga Adria” za 12,5 milijuna kuna te preuzeo i sve njene obveze u dodatnom iznosu od preko 100 milijuna kuna. Tada je izrijekom gradonačelnik rekao da je ta kupnja napravljena zbog širenja tržišta. 2007. godine je “Amga Adria” kupljena, do 2015. se tržište distribucije miješanog plina nije proširilo, a svjedoci smo da nije niti do dan danas, dakle ta akvizicija nije ničime opravdana. 2015. smo apelirali na riječkom DORH-u da ispita ovu akviziciju, a za to nam u prilog ide poskupljenje cijena toplinske energije u Rijeci i to baš zbog te loše akvizicije. Naime, radi se o 112 milijuna kuna što su platili građani Rijeke kroz račune grijanja”, tvrdi Burić i postavlja pitanje “Zašto DORH ništa ne čini po pitanju “Amga Adria?” te zaključuje, “zato što štiti riječkog gradonačelnika!”

Za kraj, Burić dodaje kako upravo zbog riječkog DORH-a grad Rijeka nazaduje jer riječki DORH ne osigurava jednak tretman svih u gradu Rijeci, te odlučno nadodaje kako će se NL Bura nastaviti boriti i u Hrvatskom Saboru protiv korupcije i da ih ništa u tome neće zaustaviti, jer ovaj cirkus u Rijeci sa DORH-om, u sprezi sa gradonačelnikom Rijeke, treba prestati, piše Bura.

Facebook Komentari