Ljiljana Nikolovska na izborima: Ime joj na listi Radničke fronte

Na listi Radničke fronte (RF) nalazi se nekadašnja pjevačica Magazina Ljiljana Nikolovska (55). Njezino ime je na zadnjem mjestu liste u VIII. izbornoj jedinici. Kako podsjećaju iz RF-a, ovo nije prvi put da Nikolovska surađuje s njima, pišu 24sata.

Na prethodnim predsjedničkim izborima je poručila biračima da podržava Katarinu Peović (45). Rekla je da se radi o nepotkupljivoj kandidatkinji koja ima ozbiljnu namjeru mijenjati postojeću situaciju.

Mnoge je taj njezin potez iznenadio jer prije Katarine, Ljiljana nije nijednoj opciji u Hrvatskoj izrazila podršku. Ipak, komentirala je političku situaciju u Americi. Već neko vrijeme izražava protivljenje vlasti Donalda Trumpa (74) i podršku donedavnom natjecatelju za predsjedničkog kandidata Demokrata, Bernieju Sandersu (78), čije je zauzimanje za socijalnu pravdu i javni interes prepoznala i kod Peović.

Ljiljana je na vrhuncu slave zbog ljubavi napustila tadašnju Jugoslaviju i preselila se u Kaliforniju, gdje živi i danas. Nedugo nakon njenog odlaska, obitelj Nikolovski je izbačena iz svoga stana u Splitu kada je njen otac otišao u Makedoniju u posjetu umirućem bratu. Nakon brojnih pretrpljenih prijetnji, maltretiranja i seljenja na relaciji Hrvatska-Makedonija-Beograd-SAD, hrvatsko pravosuđe je tek 2011. odredilo da se njenim roditeljima, Bori i Veri Nikolovski, vrati stan koji im je oduzet po istom principu kao što je to bio slučaj s brojnim drugim ljudima „nezgodnog“ prezimena.

Radnička fronta na izbore izlazi s koalicijskim partnerima Možemo, Novom ljevicom, ORaH-om, Zagreb je naš i Za grad.

Facebook Komentari