Šveđani se sad sjetili educirati ljude o dezinfekciji ruku

Švedska se jutros sjetila da bi trebali osoblje koje radi unutar sustava socijalne skrbi, u dječjim, staračkim i sličnim domovima educirati o tome kako održavati higijenu, točnije – kako se dezinficiraju ruke s alkoholnom otopinom.

Vijest o tome da kreće sveobuhvatna edukacija osoblja objavila je švedska javna televizija u ponedjeljak ujutro i to kao ‘Breaking News’. Cilj edukacije je suzbiti širenje korona virusa.

I ovaj podatak potvrđuje koliko su ležerno švedske vlasti pristupile epidemiji korona virusa, kao i da je bilo jako velikih propusta u njihovim domovima za starije u kojima je smrtnost proteklih tjedana značajno porasla. I Anders Tegnell, švedski vodeći epidemiolog je sam priznao da su ipak trebali uvesti više ograničenja i mjera kako bi se spriječilo širenje korona virusa, unatoč tomu što je mjesecima govorio da su samo preporuke dovoljne, javlja seebiz.

Švedska se oslonila na odgovorne građane i smatrala da je dovoljno da se građani pridržavaju uputa, no danas je broj umrlih od korona virusa u Švedskoj višestruko veći od bilo koje druge skandinavske zemlje. U Švedskoj je preminulo 4.500 ljudi od korona virusa, pišu 24sata.

Facebook Komentari